Régiós ügyvezetőből az MVH igazgatója lesz

Dr. Mező Ferenc
Dr. Mező Ferenc - © Fotó: Matey István
Debrecen – E hónap közepétől távozik a regionális fejlesztési ügynökség éléről dr. Mező Ferenc.

Május 15-től az 2010-ben létrehozott MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága vezetője lesz dr. Mező Ferenc, aki hét éve volt helyettes vezetője, illetve vezetője az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek. A területi operatív programok koordinálását végző szervezet leköszönő ügyvezetője e hónap 4-étől megbízott igazgatója a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal már említett igazgatóságának, ahol elődje, Vulcz László már korábban távozott a posztjáról.


mezo2 Fotó: Matey István ©

Az új igazgató portálunknak elmondta, hogy a mezőgazdasági támogatások közül a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban pályázással elérhető mintegy 500 milliárd forintos keret odaítélésében működik majd közre.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Jelenleg még az előző ciklust érintő tanyabusz és kertészeti gépek pályáztatása folyik, de a cél, hogy a még megmaradt forrásokat minél hamarabb le lehessen hívni, és az újabb támogatási alapokra a pályázatokat ki lehessen majd írni – tette hozzá az idén alapos vérfrissítésen átesett (dr. Gyuricza Csaba elnököt márciusban nevezték ki) MVH Debrecenből távozó igazgatója.

HBN-ÉP
hirdetés