Régi pompájában újítanák fel az akadémiai palotát

A palota homlokzata is megérett a rendbetételre
A palota homlokzata is megérett a rendbetételre - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az épület külső renoválására már megvan a pénz, a belső munkákra 255 millió kellene.

A Debreceniek Háza kialakításának érdekében szeptember 28-ig kell beadnia a pályázatot az önkormányzatnak. A város 255 millió forintot szeretne elnyerni a Piac utcai épület belső korszerűsítéséhez.

Az egykor kereskedelmi akadémiaként, majd megyei könyvtárként üzemelő patinás épület külső felújítására már megvan a pénz, most a belső átalakításra lehet pályázni – írja a dehir.hu.

Csaknem egymilliárd

A cél az, hogy civilszervezetek rendezvényeinek és egyéb közösségi programoknak adhasson otthont az impozáns épület. A pályázat részleteiről Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta: a város távlati tervei között az is szerepel, hogy az eredeti pompájába állítsák vissza a palotát.

Ez a munka a Dehir szerint megközelítőleg egymilliárd forintba kerülne.

HBN


A Zenede épülete 1912-ben. Megépítésekor egyemeletes volt
Debrecen - Debrecen meghatározó épülete a zeneoktatás százados otthona, hírességek, jeles események befogadója. A Csapó utca Debrecen legrégebbi utcája. A belőle nyíló Vár utca elnevezése jelzi, hogy itt valamikor vár állott, s így is van: a Kálvin tér karéja zárja közre a Csapó utca sarkával azt...

2020-ban kezdődhet az épület felújítása
Debrecen – A tervezői munkára bő egy éve lesz a közbeszerzés nyertesének, a kivitelezés 2020-ban indulhat el – olvasható az Új Főnix Terv hivatalos oldalán. A végéhez közeledik a Csokonai Színház és a színészház felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás – jelentette be Papp László hét...