Régi otthonába tört be egy román fiú Debrecenben

Akt.:
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a román fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy debreceni családi házba.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytat nyomozást egy 18 éves román fiúval szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. április 2-án 1 óra 17 perckor egy férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy egy ismeretlen személy betört a debreceni családi házába. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az elkövető a tetőablakot betörve jutott be a házba, ahonnan laptopot, mobiltelefont és más műszaki cikkeket, továbbá ruhákat, parfümöket tulajdonított el.

A nyomozók a városban adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves fiatalembert, akit a Csárda utca és Monostorpályi út kereszteződésében 2016. április 4-én 19 óra 15 perckor elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.

Gyanúsítotti kihallgatásán a román állampolgár beismerő vallomást tett. A fiú elmondta, hogy a házat jól ismerte, mert korábban ott lakott, annak tulajdonosa az édesanyja férje.

– police.hu –