Helyi közélet

2014.12.31. 13:31

Mit kíván, mit fogad meg az új esztendőre?

Debrecen - Ismert debrecenieket kérdeztünk arról, milyen fogadalmakat tesznek 2015-re.

Debrecen - Ismert debrecenieket kérdeztünk arról, milyen fogadalmakat tesznek 2015-re.

– Mindig szoktam fogadalmat tenni, most is van, amire különösképpen oda akarok figyelni: szeretném a lehető legtöbb időt a családommal tölteni – kezdte a beszélgetést Tabaka József, akinek december elején megszületett kislánya, Zsófia. – Úgy tűnik, 2015-ben újra motorozhatok a Brit Ligában, éppen ezért vélhetően nagyon sok időt töltök majd a szigetországban, így ha itthon leszek, akkor mindenképpen előnyt élvez a családom. Természetesen vannak célkitűzéseim, például magyar bajnok akarok lenni, illetve a debreceni Európa-bajnoki viadalokon nagyon jól szerepelni – fogalmazott a népszerű cívisvárosi salakmotor-versenyző.

– A „boldog új évet” kívánság ma már értékét vesztette, holott szerintem ez egy igen súlyos mondat. Hiszen annál jobbat és szebbet nem lehet akarni valakinek, mint hogy boldog legyen. Én valóban azt kívánom magunknak és egész Magyarországnak, hogy boldog legyen, mert ha ez teljesülne, akkor elégedett, vidám arcokat látnánk magunk körül, s a sok savanyú, irigy ember pedig eltűnne. A feljelentgetős, leszólogatós, anyázós világ helyett egy olyan jönne el, ahol mindenki a szó mindenfajta értelmében gazdagabban élné le az életét. Tehát a „boldog” szón hatalmas nyomaték van – vélekedett Fejes Tamás, az idén már 25 éves debreceni Tankcsapda dobosa.

– Legyen bennünk több szolidaritás az embertársaink iránt. Ezt tartom most legfontosabbnak, s kívánom magamnak és másoknak is! – kezdte a választ Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház igazgatóhelyettese, majd így folytatta: – Egymás felé nagyobb nyitottságot és elfogadást várok. Jó lenne segítőkészebbnek, türelmesebbnek lenni, és nem kevésbé szakszerűnek! Bármit teszünk, a szakmaiságot, a minőséget tartsuk szem előtt! – mondta. Aztán a család megtartó erejéről beszélt, aminél nincs fontosabb. Fogadalmat nem szokott tenni, ellenben azt reméli, idén is lesznek meghatározó találkozásai emberekkel, helyzetekkel, amelyek kijelölik az előtte álló utat.

– Nem szoktam újévi fogadalmat tenni; főként azért nem, mert határozott céljaim vannak az életben, amik nem feltétlenül egy évre vonatkoztathatók. Ha a munkámat, a politikai pályafutásomat vesszük, akkor ugye egy ciklusra előre megvannak a tervek, amiknek a megvalósításán dolgozunk. Azt kívánom, hogy legyen elég erőnk, kitartásunk, képességünk és alázatunk a feladataink elvégzéséhez, melynek révén a város stabilitása gazdasági és emberi szempontokat is figyelembe véve fennmaradjon. Frissen választott polgármesterként az ünnepek idején is főként a munka körül forognak a gondolataim – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

– Nem szoktam különösebben fogadalmakat tenni, de ha mindenképpen össze kellene állítanom egy kívánságlistát, azon egyvalami biztosan előkelő helyen szerepelne: ez pedig az, hogy az oroszországi leányvállalatunk a kedvezőtlen külső körülmények között is képes legyen megerősíteni a pozícióit, illetve, hogy Franciaországban beérjenek az eddigi erőfeszítéseink. Magánemberként nyilván azt szeretném, hogy valamennyi családtagom egészséges maradjon, illetve, hogy váratlan fordulatoktól mentes legyen az új esztendőnk – hallhattuk Novotni Istvántól, a HAJDU Zrt. vezérigazgatójától, a Napló TOP100 Gazdasági Díj idei kitüntetettjétől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában