Bulvár, celeb

2008.10.15. 06:15

Filmpremierek - 42. hét

<p>Mit nézhetünk meg a mozikban a 42. héten? <dia width="900" height="700" alt="Premierfilmek 42. hét 2008.10.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Premierfilmek_42__h_t_2008_10_15_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Premierfilmek 42. hét 2008.10.15." /></a></dia></p>

Halálfutam
(Death Race)
színes feliratos amerikai akciófilm, 89 perc, 2008
18 éven aluliak számára nem ajánlott
DTS
Forgalmazó: UIP-Duna Film

rendező: Paul W.S. Anderson
forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson, Robert Thom, Charles B. Griffith, Ib Melchior
zeneszerző: Paul Haslinger
operatőr: Scott Kevan
producer: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Roger Corman, Paula Wagner, Tom Cruise
vágó: Niven Howie

szereplő(k):
Jason Statham (Jensen Ames)
Ian McShane (Coach)
Joan Allen (Hennessey)
Jacob Vargas (Gunner)
Robert LaSardo (Grimm)
Max Ryan (Pachenko)
Tyrese Gibson (Machine Gun Joe)
Natalie Martinez (Case)

Jason Stratham a főszereplője ennek az ackió-thrillernek, mely a holnap lepusztult iparvidékein játszódik, ahol a világ legbrutálisabb sporteseménye zajlik. Egy fegyencekkel teli büntetőintézet arra inspirálta a börtönőröket, hogy könyörtelen szórakozást eszeljenek ki, amely busás hasznot hoz. Adrenalintól fűtött rabok, a televíziós erőszakra éhes nézők világszerte, és egy látványos aréna: ennyi kell csak, és indulhat a Halálfutam.

A háromszoros bajnok autóversenyző, Jensen Ames nagymestere a túlélésnek ezen a kietlen vidéken, ami Amerikából lett. Amikor már azt hiszi, hogy jobbra fordul a sorsa, az ex-fegyencet lecsukják egy brutális gyilkosságért, amit nem ő követett el. Rákényszerül, hogy felvegye a legendás sofőr, az elpusztíthatatlannak tűnő közönségkedvenc Frankenstein álarcát, és egy nagyon egyszerű választás elé állítja őt a börtönsziget vezetője: vagy versenyez, vagy megrohad a cellájában.

A fémálarc mögé rejtett arcú rab egy eszelős, három napos küzdelem előtt áll. Ames-nek az ország legkeményebb börtönéből jövő leggonoszabb bűnözőket kell legyőznie, hogy elnyerje a díjat: a szabadságot. Ez az elszánt férfi a géppuskákkal, aknavetőkkel és lángszórókkal felturbózott monstre járgányával elpusztít mindent, ami az útjába kerül, hogy diadalmaskodjon a világ legbetegebb extrémsport-versenyében.

Bemutató dátuma: 2008. október 16.

Para
színes magyarul beszélő magyar vígjáték, 87 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital
Forgalmazó: Budapest Film

rendező: Fazakas Péter
forgatókönyvíró: Fazakas Péter, Csurgó Csaba
operatőr: Lajos Tamás
producer: Baráth Péter
vágó: Tréznik László

szereplő(k):
Bánsági Ildikó (Etus)
Für Anikó (Évike)
Csuja Imre (Lajos)
Scherer Péter (Feri)
Fellinger Domonkos (Tibi)
Elek Ferenc (Lajos 25 évesen)
Halász Judit (nagymama)
Kamarás Iván (Viktor)
Vajdai Vilmos (Ervin)
Szervét Tibor (Faragó úr)
Spáh Dávid (Feri 25 évesen)
Juhász István (kopasz)
Pálmai Anna (Nikki)
Thuróczy Szabolcs (Iván)
Hősünk, a halál torkából visszatért, pohos, ötvenes ex-rendőr, Lajos. Régi barátja az állandóan szorongó, rossz előérzetekkel vívódó Feri; és felesége, Etus, aki a szeretet mindenhatóságában és a túlvilágban egyaránt hisz. És persze ott van közeli barátjuk, a huszonéves Tibi, aki igazi megszállottja a paranormális jelenségeknek és a különféle összeesküvés-elméleteknek - főleg mióta szüleit megcsapta egy gömbvillám.

A négytagú baráti társaságot az ezotériához és a spiritizmushoz való vonzalom tartja össze - hozzájuk csatlakozik Etus húga, a frissen megözvegyült Évike, aki Etus házi mágiájának köszönhetően reménytelenül szeret bele Lajosba. A biztonsági őrként dolgozó Lajos időközben nagy pácba kerül: két nap haladékot kap az alvilági kapcsolatokkal rendelkező műkincskereskedőtől, Faragó úrtól, hogy rendezze - jellemzően összebénázott - milliós adósságát.

Főhőseink, spirituális hóbortjaiknak hódolván - Etus szellemi vezetése mellett, és Tibi segítségével - webkamerát szerelnek fel egy elhagyatott, állítólag kísértetek járta vidéki iskola pincéjében, hogy aztán otthonról, az interneten keresztül figyelhessék a szellemeket. De szellemek helyett egy emberrablás tanúi lesznek.

Lajos pedig megérzi: eljött végre az idő, hogy egyszer és végre életében átlépje saját árnyékát, a pancserek közül átálljon a túloldalra és végre győzzön. Meggyőzi barátait, hogy szöktessék ki a túszt és kaparintsák meg a váltságdíjat is. Ám a biztosnak tűnő terv végzetesen félresiklik.
Bemutató dátuma: 2008. október 16.

Tükrök
(Mirrors)
Forgalmazó: Intercom
színes feliratos amerikai horror, 111 perc, 2007
18 éven aluliak számára nem ajánlott
Stereo

rendező: Alexandre Aja
forgatókönyvíró: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
zeneszerző: Javier Navarrete
operatőr: Maxime Alexandre
producer: Alexandre Aja, Jon Chang, Grégory Levasseur, Alexandra Milchan
vágó: Jon Chang, Baxter

szereplő(k):
KieferSutherland (Ben Carson)
Amy Smart (Angela Carson)
Jason Flemyng (Larry Byrne)
Paula Patton (Amy Carson)
Frank Mayers (James Benton)

Ben Carson (Kiefer Sutherland) alig egy éve még sikeres rendőr volt, aztán véletlenül lelőtt egy beépült nyomozót, és nemcsak a munkáját vesztette el, de teljesen kicsúszott a lába alól a talaj: inni kezdett, megromlott a kapcsolata a feleségével és a gyerekeivel, elköltözött otthonról és a húga kanapéján húzza meg magát.

Kísérletet szeretne tenni arra, hogy összeszedje magát és visszatérjen a családjához, ezért munkát vállal mint éjjeliőr az egykori Mayflower áruház kiégett romjainál. Carson éjszakánként bejárja a komor, elüszkösödött romokat, és valami hátborzongatót vesz észre a hatalmas, díszes tükrökkel kapcsolatban, amelyek egykor az áruház büszkeségei voltak: megdöbbentő, borzalmas dolgok tűnnek fel a homályos felületeken.

Carsonnak nemcsak azokkal a rettenetes emlékeivel kell szembesülnie, amelyektől szabadulni szeretne, de úgy tűnik, hogy a tükrök képesek a valóságban is változásokat előidézni, hiszen Carson a saját bőrén is érzi, ami a tükrökben megtörténik. A volt rendőrnek most már nemcsak saját belső démonjaival kell harcolnia, hanem azokkal is, amik rátámadnak a tükörképére, miközben a húsvér Carson is vérezni kezd, görcsökben rángatózik és fuldoklik.

Bemutató dátuma: 2008. október 16.
Premier előtt
Mázli
színes magyar-német vígjáték, 88 perc, 2008
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Dolby Digital
Forgalmazó: Hungaricom

rendező: Keményffy Tamás
forgatókönyvíró: Hegedüs Bálint
operatőr: Garas Dániel
díszlettervező: Valcz Gábor
jelmeztervező: Klimó Péter
zene: Monori András
producer: Hidasi Dalma
hangmérnök: Major Csaba
vágó: Czakó Judit

szereplő(k):
Lukáts Andor (Szekeres István)
Gyuricza István (Noskó Sándor)
Lázár Katalin (Noskó Margit)
Lorant Deutsch (Noskó Iván)
Kerekes Vica (Szekeres Eszter)
Kiss Jenő (Imre, a pap)
Tóth Károly (Tóth Kálmán)
Kapácsy Miklós (Fischer Jenő)
Felix Theissen (Helmut Zimmerman)

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árúsítást.

Dől a pénz! Mindenki boldog és elégedett. Egészen addig, amíg mindenki el nem kezdi a saját zsebére árulni az olajat, egymás árai alá ígérve. A baj pedig nem jár egyedül. Megjelenik a faluban az olajtársaság embere, hogy elsimítsa az ügyet, de a falu elkergeti az válságmanagert, egyenesen a rendőrség karjába. A falusiak elszántak és nem hajlandóak lemondani az olajról. Ellenállnak a karhatalomnak egy remeknek tűnő tervvel. Csakhogy a remeknek tűnő tervek nem szoktak jól elsülni.

Bemutató dátuma: 2008. október 23.

- port.hu-
· Szoptatós fotók Angelináról
· Britney meztelen új klipjében Britney meztelenül 2008.10.14.
· Bulvár, sztárok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!