Helyi közélet

2013.03.27. 15:18

Megállapodott a város az Új Vigadó árában!

Debrecen - A két tulajdonost a jövő év elejéig kifizetnék, utána jöhet a dózer.

Debrecen - A két tulajdonost a jövő év elejéig kifizetnék, utána jöhet a dózer.375 millió forintért megvásárolná Debrecen önkormányzata az Új Vigadó épületét; az erről szóló előterjesztés sürgősségi indítványként már a következő, csütörtöki közgyűlés elé kerül – jelentette be szerda sajtótájékoztatóján Kósa Lajos.

A mintegy 2100 négyzetméter alapterületű ingatlan megszerzése érdekében közel tíz éve tárgyal a város, de a csúf betonépület sorsának rendezése most, a stadiont és a parkerdőt érintő nagyberuházások miatt vált égetővé, hiszen a hozzá tartozó telek mindkét projektterülettel határos. A tárgyalásokat korábban hátráltatta, hogy az ingatlannak számos tulajdonosa volt, akikkel külön-külön meg kellett volna állapodni. Az utóbbi időben viszont letisztult a kép, így csak egy debreceni vállalkozóval és egy nyíregyházi érdekcsoporttal volt szükséges egyezkedni (előbbi 60, utóbbi 40 százalékban tulajdonos).

– Ők az első tárgyalások alkalmával 500 millió forintot kértek, de végül sikerült megállapodni 375 millióban. Nem mellékesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss értékbecslésében ugyanilyen összeget állapított meg az ingatlan értékeként – mondta Debrecen polgármestere. Hozzátette: a „betonszörnyeteget” a vételár kifizetését követően elbontják.

Papp László vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármester megjegyezte: a város a büdzséjéből idén 100 millió forintot fizet ki a célra, míg a fennmaradó összeget jövő év elején rendezi.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában