"Re-Üveg" Kiállítás a Gödörben

Újrahasznosított üvegbõl készült tárgyakból nyílik kiállítás vasárnap Budapesten, a Gödör Klubban. Iparmûvészek alkotásairól van szó, egyebek mellett borosüvegbõl készült csillárt, fényüveget, üvegtéglát és más érdekességeket láthatnak az érdeklõdõk- mondta a Független Hírügynökségnek Pribeliszki Edina, az ÖKO-Pannon Kht. kommunikációs csoportvezetõje.

Magyar designerek számára hirdették meg a Re-Üveg pályázatot. Az volt a feladat, hogy újrahasznosított üvegbõl készítsenek szép és hasznos tárgyakat- mondta Pribeliszki Edina. Hozzátette, hogy összesen 20-an pályáztak, a legjobb kilenc alkotásból vasárnap nyílik kiállítás a Gödör Klubban, a WAMP-on, vagyis a “Wasárnapi Mûvészpiacon”.

A többi között borosüvegbõl készült csillárt, palackból készült poharat, lámpát és üvegtéglát lehet látni a tárlaton. A legötletesebb alkotásokat a szakmai zsûri díjazza, az eredményeket vasárnap délelõtt 11 órakor a Gödör Klubban hirdetik ki.

Pribeliszki Edina elmondta: a tárlat célja, hogy megmutassák az érdeklõdõknek, hogy milyen hasznos és esztétikus tárgyak készülhetnek a szelektíven gyûjtött üvegbõl. Hozzátette, hogy Magyarországon csak az üveghulladék körülbelül negyedét gyûjtik az emberek különválogatva: 2008-ban 87 ezer tonnából 25 ezer tonnát hasznosítottak újra, ami 28 százalék, szemben a 64 százalékos európai átlaggal.