Rázárta az ajtót, lökdöste, rángatta

Debrecen – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 28 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy szobába bezárta és bántalmazta a sértettet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett, zaklatás vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 28 éves S. István ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 30-án a debreceni férfi élettársával veszekedni kezdett közös albérletükben. A gyanúsított eközben bezárta a szobaajtót és a kulcsát zsebre tette, majd bántalmazta a 21 éves nőt, akinek a fejét ököllel az ágyhoz nyomta és elvette mobiltelefonját. S. István ezután megragadta a nő felkarját és a földre lökte, majd a hajánál fogva az ágyra lökte. A bántalmazást a férfi egy idő után abbahagyta, majd kinyitotta az ajtót és kiment a szobából.

A 21 éves nő ezt követően a közös albérletből elköltözött. Ezután a férfi napokon keresztül, többször telefonon felhívta a sértettet, akivel személyesen is akart találkozni, ezért a nőt akarta ellenére még a munkahelyén is felkereste.

A sértett 2015. június 14-én tett feljelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon. A rendőrök adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki. A beszerzett információk alapján a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki S. Istvánt, aki a bűncselekményt elkövetését részben beismerte.

A rendőrség a debreceni férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –