Rászoruló gyerekeknek osztanak élelmiszercsomagot a megyében

Akt.:
Rászoruló gyerekeknek osztanak élelmiszercsomagot a megyében
© Fotó: Derencsényi István
Püspökladány – A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot direkt azért hozták létre, hogy azok a juttatásokból kiszorult kicsik is kapjanak támogatást, akik nem járnak bölcsődébe.

Az első, kísérleti fázisban Hajdú, Borsod és Szabolcs megyének jut támogatás. A három megyében egy milliárd forint értékben osztanak ételcsomagokat a leghátrányosabb helyzetű települések négy esztendőt még be nem töltött gyermekei számára – erről is beszélt Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdai püspökladányi sajtótájékoztatóján.

di_adomany-10
Fotó Derencsényi István

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot direkt azért hozták létre, hogy azok a juttatásokból kiszorult kicsik is kapjanak támogatást, akik nem járnak bölcsődébe. Az akció júliusban indult útjára, eredményeként 12 ezer gyermek kap rendszeresen tartós élelmiszerekből (liszt, olaj, cukor).

A kormány nemzetstratégiai kérdésként tekint a családok támogatására, és ezen belül is a hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó szülők segítésére. A mai magyar társadalomban elfogadhatatlan az, hogy egy kicsi azért nélkülözzön, mert esetleg a szülő alacsony végzettségű, jövedelmű”

– mondta el az államtitkár.

Czibere Károly elárulta, már előkészület alatt van a program második, országos fázisa, amely évente mintegy 12 milliárd forint értékben segíti majd a rászorulókat, a tervek szerint minimum három esztendőn keresztül.

HBN–MSZ0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés