Rászakadt egy jégkunyhó teteje a kanadai pénzügyminiszterre, de semmi baja

Rászakadt egy jégkunyhó teteje szombaton a kanadai pénzügyminiszterre, aki a G7-es országok pénzügyi vezetõinek tanácskozása elõtt meglátogatott egy hagyományos inúit (eszkimó) kunyhót az északi Iqaluit ((Ikvaluit))- ban, ahol a tanácskozást tartják.

Jim Flaherty-nak nem esett baja, a boltozatról leszakadó egyik tömör hótábla a miniszter tarkóját súrolva, kabátjának kapucnijába esett, amitõl a miniszter hátra vágódott. A jelenlévõk szerint a miniszter nem sérült meg, bár megtörténhetett volna ez is, mivel egy ilyen hótábla kilenc kilós.

A jégkunyhó inúit építõje, aki egyben a tulajdonosa is, azt mondta az õslakók hagyományos házai miatt odalátogató miniszternek, hogy semmi ok az aggodalomra, gyorsan kijavítja a hibát a néhány órával korábban készült kunyhón, mire a miniszter a jelentések szerint nevetni kezdett.

Az Északi-sarktól csupán 300 kilométerre lévõ kanadai városkában a hét legfejlettebb ország pénzügyminiszterei és jegybanki vezetõi a hétvégén tanácskoznak a világgazdasági válságból való kilábalásról, illetve a pénzpiacokat felkavaró legújabb fejleményekrõl.