Rászabadultak a rendőrök Hajdú-Bihar útjaira

Akt.:
Rászabadultak a rendőrök Hajdú-Bihar útjaira
© Fotó: Matey István
Debrecen – Romlott a statisztika; öt megye rendőrei ellenőriznek a forgalmas megyei utakon.

Szinte egymást érték a rendőrök a megye útjain kedd délelőtt. A Böszörményi úton a Füredi út és a város határán lévő benzinkút között például két helyen is igazoltatták az autósokat. Ennek oka, hogy fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a megyei rendőr-főkapitányság a balesetek számának növekedése miatt.

Dr. Bacsó Attila alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a Napló kérdésére kifejtette: a személyi sérülések száma mintegy tíz százalékkal, a halálos kimenetelű baleseteké pedig mintegy 30 százalékkal emelkedett Hajdú-Bihar megyében az elmúlt időszakban az előző év azonos időszakához képest.

Nemcsak a 35-ös úton ellenőriztek azonban, hanem valamennyi nagy forgalmú úton Debrecenben és megyeszerte egyaránt. Így a 4-esen, a 33-ason, a 42-esen, a 47-esen, illetve a 471-es úton is igyekeznek kiszűrni a gyorshajtókat, az ittas járművezetőket, illetve a legfőbb baleseti okok között szereplő előzési, az elsőbbségi, valamint a kanyarodási szabályokat megsértő sofőröket. Az alezredes elmondta: működik mind a kilenc mobil traffipax, illetve 35 rendőrautó is dolgozik. A ma 16 óráig tartó akcióban a borsodi, a szabolcsi, a békési és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőri állomány, illetve a NAV megyei munkatársai is részt vesznek.

HBN
hirdetés