Rangos kosártornát rendez Debrecen

Rangos kosártornát rendez Debrecen
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Március 3-6. között Debrecen ad otthont a European Youth Basketball League (EYBL) U-14-es és U-16-os közép-európai régió döntőjének.

A fiatalabbaknál hazánkat a Cserfalvi István vezette kosarasok képviselik, míg a Ráthonyi Tamás által edzett U-16-osok a Szolnoki Sportcentrum és a Vasas Akadémia társaságában próbálják meg kiharcolni a továbbjutást. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a magyarok mellett, cseh, román, szerb, horvát, finn és szlovén utánpótlás csapatok mérkőzéseit tekinthetik meg a kilátogatók. A tét óriási, hiszen a korosztályok legjobb két-két csapata kvalifikálja magát az április végi központi EYBL 8-as szuperdöntőjébe, ahol Európa top kosárlabda klubjai szállnak harcba a végső győzelemért.

Az együttesek két, egyaránt kilenccsapatos csoportból jutottak tovább a debreceni körbe, ahol körmérkőzéses rendszerben dől el a továbbjutók kiléte. A csütörtöktől vasárnapig tartó rangos esemény zárónapján három mérkőzést az OEC csarnokban rendeznek (Móricz Zsigmond krt. 11), a tornára a belépés díjtalan.

– Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. –
hirdetés