haon-sportoldal

2008.03.27. 08:55

Hadrendbe állított Gladiátorok

<p>Debrecen - Nem szakított a hagyományokkal az elmúlt évben Debrecen amerikaifutball csapata, hiszen ugyanúgy, ahogy eddig minden kiírásban, a tavaly is az ezüstérmet szerezték meg a honi bajnokságban.</p>

Sokan úgy gondolhatják, a negyedjére begyűjtött medáliát már únják a Gladiátorok és csalódásként élték meg az újabb második helyet, nos ők tévedenek.
Van hol készülni
– Persze el voltunk keseredve a bajnoki döntő után, de igazából nem ért váratlanul bennünket, hogy az ellenfél jobbnak bizonyult tőlünk a fináléban.

Az adott helyzetben a 2. hely megszerzése volt a realitás számunkra, ugyanis pálya- és anyagi gondok nehezítették a munkánkat, amik nagy kihatással voltak a produkciónkra – mondta az új idény kezdete előtt Nagy László, a klub elnöke.
– A holtidényben sikerült lépéseket tennünk a létesítmény-kérdés ügyében, végre találtunk egy olyan pályát, ahol zavartalanul készülhetünk a mérkőzésekre, ráadásul villányvilágítás is övezi a játékteret.

Csatlakoztunk a Debreceni Honvéd SE-hez, így használhatjuk a honvédségi sportpályát, cserébe felvettük a klub nevét, így ettől a szezontól kezdve Debrecen Honvéd Gladiators-ként szereplünk.
Az egyesület életében pozitívum, hogy van egy biztos bázis, ahol készülhetnek az összecsapásokra, ám tavaly óta igencsak kicserélődött a gárda.
– Az elmúlt évi csapatból 18-an hiányoznak az idei edzésekről, szerencsére érkeztek új focisták is, így 40 fővel készülünk a bajnoki szezonra.

De ez a létszám közel sem tekinthető véglegesnek, ugyanis a közeljövőben toborzót tartunk a katonai állomány soraiban is, reményeink szerint többen csatlakoznak majd hozzánk.

Január 15-én kezdtük meg a felkészülést, az elmúlt héten lejátszottuk az első edzőmérkőzésünket Szolnokon, ami pozitív eredménnyel zárult a részünkről. Bár megnyertük a meccset, nagy veszteség ért bennünket, ugyanis megsérült az elsőszámú irányítónk, aki egész évre kidőlt a sorból.

Jönnek a Farkasok

Most már nem sok idő maradt a Gladiátorok számára az összecsiszolódásra, hiszen április 6-án az ország legjobb alakulata, a Budapest Wolves érkezik bajnoki összecsapásra a cívisvárosba.

– Minden idők legerősebb bajnoksága elé nézünk, nagyon erős csapatokkal kell megküzdenünk a sorozatban, hogy mást ne mondjak, a nyitófordulóban a Farkasokat látjuk vendégül a Nagyerdei stadionban 15 órától.

Az alapszakasz során a Wolves mellett a Budapest Cowboys, a Budapest Titans, a Nagykanizsa Demons és a Szolnok Soldiers lesz az ellenfelünk.

Annyi biztos, ha idén is döntőbe kerülünk, azzal maradéktalanul elégedettek lennénk – mondta a Debrecen Honvéd Gladiators elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!