Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 20:44

Liliomfi a színjátszók fesztiválján

<p>Kisvárda - Új társulatok, illetve színházi formációk is bemutatkoznak majd Kisvárdán. A jubiláló fesztivál nyitónapján a beregszászi és a szabadkai társulatok mutatkoztak be. <dia width="900" height="700" alt="Liliomfi a színjátszók fesztiválján 2008.06.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Liliomfi_a_sz_nj_tsz_k_fesztiv_lj_n_2008_06/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Liliomfi a színjátszók fesztiválján 2008.06.19." /></a></dia></p>

A hajdanvolt idők vásári hangulatát idéző főtéri bábszínházas előadás (Ort-Iki Bábszínház, Debrecen) után Kisvárdán megnyitották a Határon Túli Magyar Színházak XX. Fesztiválját.

Dr. Oláh Albert nyitóbeszéde után köszöntötte a fesztiválon részt vevő társulatokat és a publikumot Sneider Márta, a művelődési tárca kulturális szakállamtitkára, valamint a MASZK Országos Színészegyesület nevében Hegedűs D. Géza színművész.

A jubiláló fesztivál nyitónapján a beregszászi és a szabadkai társulatok mutatkoztak be Szigligeti Ede: Liliomfi, illetve Gorkij: Kicsik és nagyok című darabjával.

Ma nem kevesebb mint hat produkciót, köztük a Rettentő görög vitéz című antik mesejátékot, a debreceni bábosok vásári attrakcióit, Lorca: Yerma (Székelyudvarhely), valamint Szabó MagdaBereményi Géza: Az ajtó (Szatmárnémeti) című művét láthatja a nagyérdemű, de Varga Márta előadására (Egy prosti élete) a Coffein Kávéházi Klubba is várják a közönséget, este pedig a Godspell-t adja elő a nagyváradi társulat a Várszínpadon.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!