Randi tippek 40 felett

Randi tippek 40 felett
© Fotó: smartwomeninspiredlives.com
Bizonyos kor felett sokan nem mernek újra belevágni a randizás varázslatos folyamatába.

Sok negyven feletti egyedülálló érzi úgy, hogy nehezebb számára az ismerkedés, a randizás, hiszen régen kijött már a gyakorlatból. A randizást mumusként kezelik, akár egy hosszabb kapcsolat után állnak, akár a szingli létből nem tudnak tartósan kilépni. Egyszerre tartanak tőle, de ugyanakkor hajtja is őket a kíváncsiság, és az igény egy párkapcsolatra. A VagyokNeked.hu társkereső oldal szakértői szerint egyáltalán nem szabad feladni, inkább az alábbiakat érdemes megfontolni, mielőtt „harcba indulunk” a boldogságunkért.

Szedjük össze magunkat

A legfontosabb, hogy felkészüljünk az új kapcsolatra. Fogadjuk meg barátaink, hozzánk közelállók tanácsait: merjünk belenyúlni a ruhatárunkba, nyissunk új ismerkedési lehetőségek felé, akár online társkereső oldalra is regisztrálhatunk. Mozduljunk ki bátran a komfort zónánkból! Ha eddig idegenkedtünk az online világtól, tegyünk egy próbát, hiszen ma már rengeteg igénynek megfelelő, specializált oldal van, ahol ismerkedhetünk. Megpróbálhatunk új hobbit is elsajátítani, ami szintén kiváló lehetőség az ismerkedésre, hiszen a közös érdeklődés közelebb visz a másikhoz. Nem kell azonnal elköteleződni, nincsenek elvárások, egyelőre csak járjunk nyitott szemmel és ragadjuk meg az alkalmat az ismerkedésre!

Ne görcsöljünk, csak lazán!

Ha már eljutottunk addig a pontig, hogy randizni szeretnénk, fogjuk fel az egészet úgy, mint egy kalandot, aminek egyetlen célja van: jól érezni magunkat! Nincs értelme gátlásokkal, gyomorgörccsel randizni járni. Találkozzunk számunkra ismerős helyen, vagy ha ez valamiért nem működik, üljünk be a randevú előtt 1-2 nappal a kiszemelt helyre meginni egyedül egy kávét, hogy kiismerjük magunkat a helyszínen. Jó ötlet lehet például megkérdezni a pincér nevét, és ha már kettesben járunk ott, sokkal felszabadultabb és lazább képet adhatunk magunkról, ha a nevén nevezzük a felszolgálót, akitől a kávét kérjük.

Készüljünk a beszélgetésre!

Sokak amiatt nem mernek randizni, mert attól félnek, hogy nem lesz közös téma. Könnyen elkerülhetők az ilyen szituációk, ha készülünk rá! Biztos mindenkinek vannak szórakoztató, vicces vagy érdekes történetei, ezeket gondoljuk át előre, hogy ne a helyszínen görcsöljünk rá a beszélgetésre. Akár témaötleteket is gyűjthetünk a randi előtt, természetesen az ilyenkor klasszikus tabu témákon kívül, mint például a politika, vagy a vallás. Esetleg megnézhetjük az illető Facebook profilját, hogy kiderítsük előre, milyen témák érdeklik. Legyen már a randi előtt közös téma, ne ott próbáljunk improvizálni, mert az csak azoknak szokott sikerülni, akik színpadra termettek.

Ne mindenáron!

Úgy érezzük az első randi után, hogy nem működik a kémia? Annyira különböző a másik, hogy nem tudnánk elképzelni vele egy borongós vasárnap délutánt sem? Legyünk őszinték és várjuk is ezt el visszafelé is! Ha úgy érezzük, nem fog menni, mondjuk ki és lépjünk tovább! A statisztikák alapján nem elég egy-két ismeretlennel randizni ahhoz, hogy megtaláljuk új párunkat. Ne adjuk fel, tanuljunk minden alkalomból!

Adjunk és kérjünk visszajelzést!

Nem jó taktika a randi után napokig csendben lenni. Nyugodtan írhatunk az illetőnek másnap egy üzenetet, hogy jól éreztük magunkat, megköszönve a kellemes időtöltést. Következő randi időpontot csak akkor szerencsés egyeztetni, ha a másik fél részéről is úgy érezzük, hogy pozitív nyomot hagyott benne a találkozó. De miért is ne hagyott volna?

HBN


Társkereső oldal ötletek

vagyokneked.hu
elittars.hu
badoo.hu
randivonal.hu
cupydo.hu
szivkuldi.hu
50plusz-klub.hu
igaztars.hu
parom.hu


Nem valószínű, hogy a társkeresők nagy részének az lenne a legfőbb hibája, hogy túl tökéletesre csiszolja a profilját, de előfordulhat, hogy bizonyos dolgokban jobban virít, mint kellene, és ezzel épp ellenkező hatást ér el, mint amit szeretne. Ahogy a sokat idézett, de sokak által nem értett mondás...

Illusztráció: Getty Images
Jó hírünk van azoknak, akik elveszettnek érzik magukat a pártalálásban! A randizás, mint készség tanulható. Összeállítottunk egy 10 pontból álló listát azoknak, akik úgy érzik, hogy segítségre szorulnak a randizásban. Légy érdeklődő! Ha érdeklődést mutatsz a másik iránt, az jól fog esni neki. Elég...

első_randi_16dolog
A Whisper appon szétnézve nagyon sok vicces vallomást találhatunk. Valaki Spongyabobbal melegít, míg más a parfümön próbál spórolni, de olyan is akad, aki feltétlenül gázmentes övezetet akar biztosítani újdonsült szerelmének. 1. Puffadásgátlót veszek be, nehogy kicsusszanjon egy puki. 2. Mindig k...

online_randi
Az OKCupid egy randioldal, aminek már több, mint 5 millió felhasználója van. most közzétették a 10 legidiótább kérdést, amit a portálon tettek fel. Régen az emberek bárokban ismerkedtek vagy az utcán. Most az online randizás időszakát éljük, de ha elolvassa az ezt a 10 kérdés, biztos, hogy sírva fog...