Randalírozó fiatalok miatt ázik be a Thomas Mann utcai mélygarázs

Lent 104 garázs van
Lent 104 garázs van - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hamarosan pótolják a Thomas Mann utcai mélygarázs lapostetőjéről hiányzó vasbeton gerendákat – ismertette lapunkkal a létesítményt működtető garázs-szövetkezet elnöke.

Illés István a jelenlegi helyzetet bemutató, lapunkban megjelent írásra reagált, mely szerint a garázs szánkódomb felőli, nagyjából egy méter magas faláról több 30–40 kilós vasbeton gerenda eltűnt, néhányat pedig ismeretlenek begurítottak a tető belső részére.

Az elnök elmondta: a lassan negyvenéves föld alatti építményben 104 garázs található, melyeknek nagyjából a 40 százalékát használják jelenleg. A tető szélére annak idején a kivitelezők azért tettek vasbeton gerendákat, hogy megakadályozzák a víz lejutását. Ezek hiányában most több helyen beázik az autótároló.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Illés István szerint a gerendákat randalírozó, magukat „erősnek érző” fiatalok, illetve a tetőre biciklivel feljáró extrém kerékpárosok távolították el. Amikor tavaly lefestették a föld fölötti falrészt, a leesett elemeket járólap ragasztóval visszatették a helyükre, de nem sokkal ezután azokat megint leszedték. Most azt tervezik a szövetkezet tagjai, hogy nagy csavarokkal rögzítik a meglévő gerendákat. Mivel készen nem lehet ilyet elemeket kapni, a hiányzó részeket ők maguk készítik el.

HBN–OCS