Rámpát építettek egy rémült kismacskának a debreceni tűzoltók

Akt.:
Rámpát építettek egy rémült kismacskának a debreceni tűzoltók
© Fotók: langlovagok.hu
Debrecen – A Burgundia utca egyik lakóházából érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, miszerint az épület melletti kis lyukból kétségbeesett nyávogás hallatszik.

Nem kis türelemjáték volt, mire a debreceni tűzoltók kicsalogatták a föld alá szorult, halálra rémült cicát – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A lakók minden próbálkozása kudarcot vallott, hiszen a lyuk túl szűkösnek bizonyult ahhoz, hogy ki tudják szedni a bajba jutott cicát, ezért a tűzoltók segítségét kérték. A lánglovagok nem hazudtolták meg jó hírüket, mindent bevetettek, hogy felszínre hozzák a rémült hang tulajdonosát. Kiszélesítették a lyukat, majd megpróbáltak benyúlni érte, de az oktalan kis állat erre még jobban megijedt és beljebb húzódott. Ám a tűzoltók ekkor sem adták fel, kiötlötték a tökéletes megoldást: rámpát építettek a cicának, hogy a saját lábán, önként tudjon előmerészkedni a lyukból. A türelem pedig rózsát terem, a kismacska nagy nehezen lehiggadt, majd végül kibotorkált a résből.


Hajdúszoboszló - Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában - számolt be Facebook-oldalán az elkeserítő esetről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány. A madár sétált, amikor rátaláltak, képtelen volt elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott. A gólya bal s...

Debrecen - Récemama és kicsinyei csobbantak egyet a stadion melletti szökőkútban, aztán jött a pánik. Váradi Zoltán, a Természettár vezetője szívet melengető történetet osztott meg a Facebookon. A nagy récementésről szóló poszt hamar népszerűvé vált, bizonyára sok felhasználót, köztük minket is m...