szon-sportoldal

2008.05.29. 13:23

Negyedik hely Boszniából

<p>A Piremon SE ülőröplabdásai egy bosnyák meghívásnak eleget téve rangos nemzetközi tornán vettek részt. A paralimpiára kijutott csapatoknak a felkészülést jelentette, másoknak nemzetközi játéklehetőséget biztosított a színvonalas esemény.</p>

A magyar csapat a csoportküzdelmek során (a mérkőzéseket itt két nyert szettre játszották) legyőzött egy bosnyák és egy lengyel klubcsapatot illetve a németek megfiatalított válogatottját is. A csoportelsőségért a világ legjobbjainak számító irániak egyik klubcsapatától (három válogatott játékossal is rendelkeztek) szettnyerést is produkálva kaptak ki. Így másnap a későbbi első helyezett, mellesleg Európa Kupa címvédő bosnyákFantomi gárdájával játszhattak a döntőbe jutásért.

A hazai pálya előnyét is kihasználó boszniai egyesület megérdemelten jutott a nyíregyháziakon keresztül a döntőbe. A Piremon SE csapata Kovács Gábor és Makarovszki Sándor vezérletével, megpróbált visszavágni (Domokos András 52. születésnapi ajándékaként) az iráni csapatnak a harmadik helyért vívott csatában. Sajnos öldöklő küzdelemben a profizmus által kinevelt (pl. 9 játékosra 7 segítő jut, míg a nyíregyháziaknál 8 játékosra 1 sofőr jutott...) irániak ismét legyőzték a nyírségi csapatot, akiknél minden csapattag a tőle telhető legjobb hozzáállással segítette ezt a rendkívül jónak számító eredményt.

Sokatmondó tény, hogy a magyar csapatot csak a szeptemberi paralimpián szereplő (és ott is éremesélyes) országok tudták megelőzni! Mivel a csapat anyagi gondokkal küzd, ezért remélik, hogy az ilyen eredmények láttán végre szponzorálja őket is valaki a megyéből.

Ülőröplabda

Végeredmény: 1. OKI Fantomi (bosnyák), 2. Oroszország, 3. Mazenderan (iráni), 4. Piremon SE, 5. OKI Doboj (bosnyák), 6. Németország, 7. OKI Ilidza (bosnyák), 8. SDI Hranri (horvát), 9. Start (lengyel), 10. Paras (szlovén).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!