Helyi közélet

2015.05.22. 09:30

Immár az okostelefon húzza az eladásokat

Debrecen - A műszaki termékek piacát a telekommunikációs és háztartásinagygép-szektor hajtja.

Debrecen - A műszaki termékek piacát a telekommunikációs és háztartásinagygép-szektor hajtja.

A tartós műszaki cikkek értékesítése 2015 első negyedévében 11,1 százalékos növekedést ért el 2014 azonos időszakához viszonyítva. A növekedés fő hajtóerejét a telekommunikációs szektor és háztartási nagygépek szektora adta, de az információs technológia és a szórakoztató elektronika is tudott erősíteni.

Hűtő- és szárítógép

Az idei első negyedévben tovább folytatódott a háztartásinagygép-szektor növekedése, az előző év azonos időszakához képes 23,1 százalékos bővülés látható a piacon. A szárítógépek továbbra is slágerterméknek mondhatók, ez a szegmens érte el a legnagyobb növekedést, de a hűtőcsere programnak köszönhetően a hűtők és a fagyasztók értékesítése is jelentősen meghaladta az előző év első negyedévét. A hazai mobiltelefon piacon az év első negyedévében folytatódott a korábban kezdődött dinamikus fejlődés: ez 22,1 százalékos értékbeli növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez a teljesítmény kizárólag az okostelefonok nagy népszerűségének köszönhető, a hagyományos telefonok már inkább lefelé húzzák a szektort. Az okostelefonok iránti fokozott keresletet jól mutatja, hogy értékben az összes eladott telefonkészülék 95 százaléka volt ilyen eszköz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában