Rájátszás: előny a Földi tanítványoknál

Rájátszás: előny a Földi tanítványoknál
Debrecen – Szoros mérkőzésen maradt alul (12-10) a Debrecen az első körben.

A Vasas Plaket otthonában, a Komjádi uszodában kezdte meg a DVSE a férfi vízilabda OB I. rájátszását a 7-10. helyért szombaton este. Az alapszakasz során mindkétszer szoros meccset játszottak a felek, és most sem volt ez másként.
Bóbis Máté és Gyárfás Tamás találataival 2-0-ra vezettek a hazaiak, mikor Hoppál Gergely akcióból szépített. Már 3-1-re ment a Vasas, ám jött Martin Kolarik, aki egálra hozta a debrecenieket. A második negyed is kiegyenlített volt, 6-6-nál jött a nagyszünet.

Sokkal jobban kapták el a ritmust a pihenő után a fővárosiak, gyorsan három gólt is berámoltak, az etap végül 10-8-as állásnál zárult. Az utolsó játékrész is nagy csatát hozott, a cívisvárosiak kapaszkodtak, de nem tudták utolérni a Vasast, mely két góllal, 12-10-re nyerte meg a találkozót.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második felvonását a Debreceni Sportuszodában rendezik április 22-én, szerdán 18 órától.

HBN


A tények

VASAS PLAKET – DEBRECEN 12-10 (3-3, 3-3, 4-2, 2-2)
Budapest, 150 néző. Vezette: Székely B., Molnár P.

VASAS: Barabás B. – Gyárfás T. 4, Bóbis M. 1, Sedlmayer T. 1, Hőna D. 1, Takács B. 1, Steinmetz Á. 1. Csere: Várnai K. 1, Vereczkey Z., Goreta, Juhász-Szelei N. 1, Burián G., Német T. J. 1. Edző: Földi László.

DEBRECEN: Aleksic – Kállay M. 2, Hoppál G. 2, Kincses A., Süveges M., Tóth P., Halek M. 1. Csere: Sipos D., Soltész A., Smitula G., Pataki G., Szabó B. 1, Kolarik 4, Kaszanyi R. Edző: Varga Tamás.

Kipontozódott: – , ill. Süveges Máté.