Sport

2016.02.02. 09:41

Színvonalas találkozón maradt alul a DEAC a keleti rangadón

Debrecen - Nagyon közel állt a bravúrhoz a DEAC a másodosztályú női kosárlabda bajnokságban.

Debrecen - Nagyon közel állt a bravúrhoz a DEAC a másodosztályú női kosárlabda bajnokságban.

Vasárnap az a Nyíregyházi Kosársuli látogatott az Oláh Gábor utcára, akik eddig mindössze egy vereséget szenvedtek a sorozatban, s jó eséllyel a feljutásért vívott harc tevékeny részesei is lesznek.

Álomszerűen kezdte a mérkőzést a debreceni csapat, szinte minden támadásukból pontot szereztek, míg a védő oldalon rendre megálljt parancsoltak a nyírségi rohamoknak. Két perc elteltével óriási meglepetésre már 10-0 volt az állás, s a bajnokaspiráns tagjai csak tanácstalanul néztek egymásra. A negyed közepére felébredt a Nyíregyháza, s elsősorban kiváló büntetőzésének köszönhetően két pontra meg is közelítette ellenfelét. Nem állt le azonban a DEAC, s Gál Annamária vezérletével kilencpontos előnyt harcoltak ki a játékrész végére.

A kétperces szünetben hatalmas fejmosást kaptak a szabolcsiak, s ennek meg is lett az eredménye. A vendégek megtalálták azt a védekezési formát, mellyel sikeresek tudtak lenni, s agilis irányítójuknak, Papp Klaudiának köszönhetően pontszámban utolérték, s meg is előzték vendéglátójukat. A nagyszünetre azonban így is mindössze hárompontos nyíregyházi vezetéssel mehettek a felek.

A fordulás után mindkét együttes rengeteg hibával játszott, a háromperces kosárcsendet Földvári Andrea törte meg. Bár továbbra is akadozott a támadójáték, Kovács Imre tanítványai emberfelettit nyújtottak védekezésben, s 13-2-es rohanásuknak köszönhetően újra átvették a vezetést. A nyírségiek A-csoportot is megjárt rutinos centere, Farkasinszky Orsolya kosarai zárták a negyedet, ám így is négy egységnyi hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A hatalmas iramnak köszönhetően láthatóan elfáradtak a játékosok, a hazai stáb időkéréssel igyekezett felfrissíteni csapatát. Göttlinger Anna kilenc méterről dobott hárompontosával újra öt pont lett a különbség, ám ez sem tudta megállítani az elszánt vendégeket, s öt perccel a vége előtt egyenlítettek. Farkasinszky, a Nyíregyháza rutinos centere ismét hátára vette csapatát, s két közelijével egy perccel a vége előtt 65-61-re már a szabolcsiak vezettek. Gál Annamária középtávolijával zárkózott a DEAC, s vendégek 2/1-es büntetőzésének köszönhetően a hosszabbítás kiharcolásáért támadhattak a hazaiak. Bár nem sikerült kosárral befejezni a támadást, így is minden dicséret megilleti Kovács Imre csapatát, teljesítményükkel bizonyították, helyük lehet a felsőházban.

- debka.hu -


DEAC – Nyíregyházi Kosársuli 63-66 (28-19; 11-23; 13-6; 11-18)

DEAC: Földvári 8, Göttlinger 20/12, Jávor -, Gál 20, Szabó 11/3 csérék: Papp -, Fazekas 4, Szendrei -, Gyulai -.

NYK: Farkasinszky 24, Páll 4, Popenko 13, Fekete 2, Papp 22/15 cserék: Gömze 1, Lizák -, Takács -.

Kovács Imre: Először is, hatalmas gratuláció jár a lányoknak az akarásért, és azért, mert mindent megpróbáltak és a végletekig küzdöttek. Sajnos a negyedik negyedben sokszor tanácstalanok voltunk a pályán a zónavédekezés ellen, és nem úgy támadtunk, mint ahogy kellett volna, ahogy megbeszéltük. Egy kicsit jobb dobóforma felénk billenthette volna a mérleget. Minden esélyünk megvolt a győzelemre, ha a kulcsszituációkban rutinosabbak vagyunk. Úgy érzem, hogy ezzel együtt is elégedettek lehetünk, mert az egy vereséggel álló, második helyezett Nyíregyháza dolgát igencsak megkeserítettük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!