Rafinált tolvajt csíptek fülön a berettyóújfalui rendőrök

Eljárást indított a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egy hajléktalan férfival szemben aki 2010. 03. 17-én 8 óra körüli időben a Berettyóújfalu, Gróf Tisza István Kórház Pathológia Osztályára – az ott dolgozókat azzal megtévesztve, hogy ott egy hozzátartozója van és látogatásra érkezett.

Bement, az egyik öltözőből eltulajdonított egy ott dolgozó kézitáskájából 33.000 Ft. készpénzt. Az eset észlelését követően a kórház biztonsági személyzete a kórházból távozó elkövető után sietett és a portára visszakísérte. Nevezett a pénzt felszólításra visszaadta a sértettnek.

Előállítását követően kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte majd 13:55 órakor szabadon lett bocsátották.

A férfi szabadon bocsátását követően hazafelé tartva a Berettyóújfalu, Kálvin téri Iskola konyhájának öltözőjébe besurranva eltulajdonította két ott dolgozó pénztárcáját.

A pénztárcákban készpénz, okiratok és bankkártyák voltak. Nevezettet a Berettyóújfalui Volán buszpályaudvaron tartóztatták fel, majd onnan került előállításra. A felszólításra a sértetteknek visszaadta a két pénztárcát, melyből a készpénz és a bankkártya hiányzott.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során az újabb bűncselekmények elkövetését is beismerte, közlése szerint a hiányzó pénzből élelmet és italt vásárolt, a többit játékgépen eljátszotta.

Az újabb előállítást követően nevezett őrizetbe vételére, majd előzetes letartóztatásának elrendelésére került sor.

Az eljárás során megállapítást nyert továbbá, hogy nevezett megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. március 17-én 7.30 óra körüli időben bement a kórház közelében levő óvodába, majd ott az egyik nyitott irodából eltulajdonította az egyik dolgozó pénztárcáját, benne két bankkártyával, egy hitelkártyával és aprópénzzel. A pénztárcát a berettyóújfalui  Kórház egyik WC-jébe rejtette el, majd ezt követően ment a pathológiára, és ott újabb bűncselekményt követett el.

A beszerzett adatok alapján egy nap leforgása alatt 4 rendbeli lopás vétséget, 4 rendbeli visszaélés okirattal vétséget és 4 rendbeli készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétséget követett el.

Nevezett személlyel szemben – előzetes letartóztatása mellett – gyorsított eljárást folytatott le a rendőrség, majd bíróság elé állították. Az általa elkövetett bűncselekmények miatt a Berettyóújfalu Városi Bíróság 2010. 04. 14-én jogerősen 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetést szabott ki, melynek letöltését nevezett megkezdte – tájákoztatta portálunkat Kelemen Éva rendőr hadnagy.