Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.05. 11:45

Betöltötte hivatását az egyesület Tuzséron

<p>Tuzsér - A kisebbség részéről felvetődött igény, mely szerint szeretnének részt venni a polgárőrség munkájában.</p>

A napokban értékelte 2007-es tevékenységét a tuzséri polgárőrség, amely jelenleg – mint azt vezetőjük, Turóczi Tibor elmondta – 45 tagot számlál, de hamarosan félszázan lehetnek, ugyanis idén öten nyújtott be tagfelvételi kérelmet. – Ezek elbírálása a tagság feladata lesz, mivel a rendőrség 2008-ban ismét a taggyűlést bízta meg az új tagok felvételével – hangsúlyozta a parancsnok, hozzátéve: – Polgárőrségünk munkáját meghatározza a település lélekszáma (3466), amelyből 1313 embert jelent a cigány kisebbség.

Az egyesület fő támogatója az önkormányzat, ez tavaly 200 ezer forintot jelentett, és a Magyar Postától is kaptak 40 ezer forintot. A szervezet legnagyobb kiadása a járőröző gépkocsi fenntartása: üzemanyag, biztosítás, szervizelés. – Meggyőződésünk, a polgárőrség csak akkor tölti be hivatását, ha járja a „területet”, és a rendőrséggel közös járőrözés is rendszeres – mutatott rá Turóczi Tibor.

A postával kötött együttműködési megállapodás értelmében több ízben kísérték a kézbesítőket nagyobb összegek kifizetésekor. (2007-ben három hónapon keresztül polgárőreink 500 órát töltöttek a kézbesítők biztosításával.) Az elmúlt években nagy feladat volt számukra a sportrendezvények (focimeccsek) biztosítása.

– Sajnos, minden igyekezetünk ellenére történtek sajnálatos és megdöbbentő bűncselekmények: ilyen a gödörföldi trafó ellopása, annál is inkább fájó ez, mert külön figyelmet fordítottunk megőrzésére, mégis szétszedték a fémtolvajok – pillantott a közelmúltba a parancsnok, aki ugyanakkor aláhúzta:

– A portákról való lopásokat minden bizonnyal az is jelentősen csökkentette, hogy két hónapon át több alkalommal nyolcan (kettesével) járőröztek éjjel 1-től hajnal 5 óráig. Továbbra is frekventált a ravatalozó, az iskola, a polgármesteri hivatal, az üzletek, a posta, Kálongatanya és a Tisza-part. A közterületeken eltöltött közel 2200 óra hozzájárult ahhoz, hogy sikerült nyugodt légkört teremteni a településen.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!