Rácsukta a busz ajtaját egy felszálló utasra – Szemtanúkat keres a rendőrség

Akt.:
Debrecen – A buszra akart felszállni az idős asszony, de közben becsukódott az ajtó, amely miatt megsérült.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 09010/6216/2013. bűnügyi számon eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. J. ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 55 éves debreceni lakos 2013. november 5-én 14 óra 08 perc körüli időben az általa vezetett 34-es számú autóbusszal közlekedett Debrecenben, a Széchenyi utcán a Nyugati utca irányából a Piac utca felé. A sofőr haladása közben a Piac utcán a Csonkatemplom előtt található autóbusz megállóhelyen megállt a járművel, majd annak mindhárom ajtaját kinyitotta.

A 63 éves sértett az első ajtónál igyekezett felszállni a buszra, amikor lábával fellépett az utastérbe és a bal lábát is emelte, miközben a busz első ajtaja bezáródott és a nő a két ajtó közé szorult. Az ajtó visszanyílt, ekkor az asszony elesett és lábai lecsúsztak a busz és az útpadka közzé. A sértett magától felállt és felszállt a járműre, majd megállt a vezető fülke mögött, miközben az autóbusz elindult a Nagyállomás felé. Útközben a sértett szóban jelezte és megmutatta a buszvezetőnek, hogy az egyik lába megsérült, azonban a sofőr nem nyújtott segítséget.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a baleset szemtanúit, illetve a busz utasait, akik látták a cselekményt, vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, hogy jelentkezzenek – személyesen – a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám) vagy hívják telefonon a 52/516-400/25-24 melléket vagy a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –