Rabszolgaként tartottak embereket – ostorral verték és éheztették õket

Rabszolgaként bánt több, 40 és 60 év közötti férfival egy kaposvári család. A gyanú szerint 3-4 éve fogva tartották, ostorral verték, éheztették és dolgoztatták õket.

A rendõrség csaknem egy évig nyomozott az ügyben. Kedd hajnalban kommandósokkal fogták el a három gyanúsítottat – mondta Kemény Gábor kaposvári rendõrkapitány keddi sajtótájékoztatóján.

A kommandós csapat egy középkorú férfit, az apját és a felségét vette õrizetbe. A gyanú szerint hirdetésekkel munkát ajánlottak rossz körülmények között élõ embereknek, majd amikor azok odamentek, bezárták õket. Építkezéseken kellett dolgozniuk, ha ellenkeztek, megverték õket. A bántalmazások rendszeresek voltak. Volt, hogy kézzel, de olyan is elõfordult, hogy ostorral verték õket, mert nem végezték megfelelõen a munkát, vagy 16 óra helyett csak 14 és fél órát dolgoztak.

Hét-nyolc áldozattal bántak 3-4 éven át rabszolgaként, egy áram és víz nélküli garázsban laktak, többször éhezették is õket. Elszökni nem tudtak, mert folyamatosan figyelték õket. Kiszabadításuk után a rendõrök segítettek elbújni nekik a rokonok elõl. Már másik megyében élnek.

A rendõrség kezdeményezte a két férfi és a nõ elõzetes letartóztatását. Tettükért akár öt év börtönt is kaphatnak.

-Független Hírügynökség-