Három órán belül elfogták a berekböszörményi rablót

Akt.:
Berekböszörményben egy 17 éves fiú egy 94 éves nénit rabolt ki otthonában. A rendőrök három órán belül elfogták a fiatalkorút.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét telefonon hívta egy asszony 2014. július 19-én 8 óra 30 perc körüli időben és bejelentést tett arról, hogy az édesanyja berekböszörményi házának ablakát ismeretlen férfi 3 óra körüli időben betörte, majd bement a 94 éves nénihez, akit megfenyegetett és értékei átadására szólított fel, majd a tettes a megszerzett pénzzel elmenekült.

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információknak köszönhetően a nyomozók látókörébe került egy helyi fiatalkorú, akit a bejelentéstől számított három órán belül elfogtak és a Biharkeresztesi Rendőrőrsre előállítottak. A nyomozók a 17 éves fiút rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, mely során a terhelt beismerő vallomást tett.

Ellene a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság őrizetbe vétele mellett folytatja a nyomozást és kezdeményezi az előzetes letartóztatásának indítványozását.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság