Rabló segítők – 20 milliót vittek el egy ukrán nőtől

Húszmillió forintot raboltak el egy ukrán nőtől Budapesten, mint később kiderült a rablást azok szervezték, akik segítettek neki a pénz szállításában. A társaság azon bukott el, hogy a támadás közben kiesett a rabló mobiltelefonja a zsebéből.

Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió bűnügyi vezetője pénteken számolt be az esetről. Még február 19-én történt, hogy egy ukrán nő megkérte ismerőseit, hogy segítsenek neki kocsival elhozni 20 millió forintot egy bankból, mert nem mer ennyi pénzzel tömegközlekedési eszközön utazni. A szállítás rendben megtörtént, a nőt kirakták a lakásánál, ott azonban valaki megtámadta. A nőt megverte és elvitte a táskáját a pénzzel.

A nő ezután értesítette az időközben eltávozott segítőit és a rendőröket is. Kiderült, hogy a támadó zsebéből kiesett a mobilja, ez alapján sikerült is azonosítani. Az is kiderült később, hogy a támadás előtt beszélt a nő autós segítőjével. A támadót elfogták. Kiderült, hogy másik három emberrel -egyikük az autós volt – beszélték meg a rablás részleteit egy nappal korábban. Neki azt mondták, hogy pár százezer forint lesz a nőnél, ebből 100 ezer forintot kap a rablásért. Miután a rendőröktől megtudta, hogy valójában 20 millióról van szó, segített egy találkozót szervezni a többiekkel.

Így összesen végül négy embert fogtak el a rendőrök, csoportos rablás miatt.