Rablásért több év börtönt kapott két, az áldozatokat elkábító férfi Debrecenben

Debrecen, 2014. július 2., szerda (MTI) – Több év börtönre ítéltek szerdán jogerősen két férfit, aki gyógyszert kevert áldozatai italába, majd kirabolta az öntudatlanná váló alkalmi ismerősöket – tájékoztatta a Debreceni Ítélőtábla szóvivője az MTI-t.


Fórizs Ildikó közölte: a táblabíróság a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletének a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségéről szóló rendelkezését hatályon kívül helyezte és az eljárást megszüntette, de helybenhagyta L. Tamás elsőrendű vádlott 7 év 6 hónap és T. József másodrendű vádlott 9 év szabadságvesztés büntetését.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2012 júliusában Debrecenben, a Derék utcán és az Egyetem sugárúton több esetben gyógyszert kevertek alkoholba annak érdekében, hogy lehetséges áldozataik öntudatlan állapotba kerüljenek és az értékeiket eltulajdoníthassák.

A két férfi éjszaka és hajnalban ismerkedett meg különböző indokokkal a sértettekkel. Itallal kínálták őket, majd miután elveszítették eszméletüket, eltulajdonították értékeiket: mobiltelefont, készpénzt, bankkártyát, közokiratokat, sportcipőt, karórát, egyebet. A telefonokat később eladták.

– MTI –