Rablás Hajdúböszörményben: börtönbe mehet egy mobiltelefon miatt

Hajdúböszörmény – Börtönbüntetést indítványozott a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség azzal a helybeli tizenévessel szemben, aki idén májusban elvette egy fiú mobiltelefonját és halálosan megfenyegette a hajdúvárosban.

A megyei főügyészség közlése szerint az előzetes letartóztatásban lévő tettes ellen rablás bűntett miatt emeltek vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádirat szerint B. Roland a délutáni órákban Böszörmény külterületén biciklizett, észrevéve négy beszélgető fiút. Odalépve valamennyiüktől pénzt kért, ám közölték, hogy nincs náluk. Három fiú ezután gyorsan lelépett, egy 15 éves társuk viszont a vádlottal maradt, aki elkérte a mobilját, mondván, telefonálni szeretne. A fiú nem állt kötélnek, de a B. Roland által megadott szám tárcsázására hajlandó lett volna. Utóbbi erre olyan dühbe gurult, hogy követelni kezdte a készülékét, különben, ha nem kapja meg, közölte, meg fogja öli (ezzel egyidőben ütésre emelte az öklét).

A sértett erre annyira megijedt, hogy inkább lemondott a 25 ezer forint értékű készülékről. A rendőrök később megtalálták a telefont és visszaadták jogos tulajdonosának.

HBN