Rablás elkövetőit fogták el a hajdú-bihari rendőrök

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt az 5 férfit – köztük 3 fiatalkorút –, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2012. július 20-án 03.00 óra körüli időben Komádi településen egy családi házba – tetőbontás módszerével – behatoltak.

Az ezzel okozott zajra ébredt fel az ott lakó házaspár. Az épületbe az öt elkövető közül ketten hatoltak be, ahol az egyikük dulakodni kezdett a sértettekkel, akiket fenyegetve arra kényszerített, hogy nyissák ki részére az ajtót, hogy a házból elmenekülhessen. A másik férfi a tetőn keresztül menekült el.

A rendőrök a bűncselekmény bejelentését követően soron kívül megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében. A végrehajtott nyomozati cselekményeknek köszönhetően a rendőrök még pénteken elfogták az öt elkövetőt, akiket kihallgattak, majd őrizetbe vették őket csoportosan elkövetett rablás kísérletének gyanúja miatt.

A nyomozás során a rendőrök lefoglaltak olyan tárgyakat, amelyeket az elkövetők a bűncselekményhez eszközül használtak.

A Debreceni Városi Bíróság a mai napon dönt arról, hogy az őrizetbe vett személyeknek elrendeli-e előzetes letartóztatását.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elfogott személyek közül két elkövető, továbbá egy harmadik személy érintett abban a rablásban, amely még 2012. március 06-án (szintén) Komádi területén történt.

Az elkövetők (maszkot viselve) itt is a tetőt megbontva jutottak be egy családi házba, ahol az idős házaspárt pénzük és egyéb értéktárgyaik átadására szólították fel. Mivel a sértettek ennek nem tettek eleget, ezért a fotelhez kötözték őket, majd a lakóteret átkutatva készpénzt és ékszert tulajdonítottak el tőlük, ezzel megvalósították a csoportosan elkövetett rablás bűncselekményt.

Mind a két ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatja le a nyomozást.

 

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat