Rablás a buszmegállóban

Zsáka – A 19 éves helyi lakos az egyik zsákai buszmegállóban rabolta ki áldozatát. A rendőrök a gyanúsítottat elfogták és őrizetbe vették.

Egy fiú várakozott a Zsáka, Deák Ferenc utcában található buszmegállóban 2015. május 1-jén 14 óra körüli időben, amikor egy fiatal fiú leült mellé és cigarettát kért tőle. A tettes a fiút veréssel fenyegette meg, ha nem ad neki cigarettát. A 18 éves sértettet az ismeretlen fiú egyszer meg is ütötte, amelyet követően kapott egy szál cigarettát. Ezután a terhelt a társaságában lévő fiúnak is kért egy cigarettát, amit a sértett először nem akart teljesíteni, azonban a tettes a kérését úgy nyomatékosította, hogy ismét megütötte őt, amelyet követően megkapta, amit akart.

A sértett ekkor gyorsan meg akarta nézni, hogy mennyi idő múlva érkezik a busz, amivel Berettyóújfaluba utazott volna, ezért elővette a zsebéből a telefonját, közben azzal együtt véletlenül kirántott egy tízezer forintos bankjegyet. Az ismeretlen tettes a pénzt gyorsan felkapta a földről és a kabátja zsebébe tette, amit a sértett vissza akart szerezni. A rabló ezt nem hagyta, ezért a fiút megütötte és a földre lökte. A földről még fel tudott állni a sértett, akit azonban a tettes a közeli padra lökött, majd a helyszínről elmenekült.

A zsákai rendőrök a kapott személyleírás alapján azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A beszerezett bizonyítékok a körzeti megbízottakat egy 19 éves helyi lakoshoz vezették, akit elfogtak és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók Gy. Ambrust gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a terhelttel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés