Rabkórházba került Mesterházy Ernő

A Tököli Rabkórházba került a BKV-ügyekben gyanúsított és előzetes letartóztatásban lévő Mesterházy Ernő, Demszky Gábor egykori főtanácsadója.

Mesterházy ügyvédje szerint egyelőre pontosat nem tudni, de feltehetően a súlyos magas vérnyomásával lehet összefüggésben az eset.

Papp Gábor, Mesterházy Ernő jogi képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egyelőre annyit tud, hogy védencét a Tököli Rabkórházba szállították át. Az ügyvéd jelenleg külföldön tartózkodik, így részelteket nem tud az esetről. Annyit mondott, hogy vélhetően az ügyfele súlyos magas vérnyomásával van összefüggésben a kórházi átszállítás.

Korábban megjelentek olyan sajtóhírek, hogy Papp Gábor másik ügyfelét, a pécsi ámokfutóként elhíresült egyetemi lövöldözőt vitték kórházba. Ezt Papp Gábor határozottan cáfolta, mint mondta, másik ügyfele, Mesterházy Ernő került Tökölre.

Mesterházy Ernőt, Zelenák Tibort és Regőczi Miklóst – mindhárman egykori vezető beosztású BKV-dolgozók – február 3-án hallgatta ki a rendőrség a közlekedési társaságnál tartó nyomozásban, gyanúsítottként. Február 5-én szerdán Mesterházy és Zelenák előzetesbe, Regőczi házi őrizetbe került.