Őrületes hibák és butaságok az Algéria Szlovénián

Két roppant szervezett, a védekezésre koncentráló válogatott találkozott a VB harmadik napján Algéria és Szlovénia személyében.

A csapatokon látszott, hogy elsősorban a biztos hátsó hadrendet tartották szem előtt, így lényegileg igazán nagy helyzet nélkül egy unalmas első félidőt követhetett nyomon a publikum, melyet csak egy-két távoli bomba színesített. Sokat elárul a felekről, hogy alig kellett les miatt megállítani játékost. Így csupán a méhkasra, vagy porszívózásra hasonlító vuvuzela hangja borzolta a szurkolók idegeit, a keveset mozgó focisták helyett.

A gyepen a helyzet változatlan

A második félidőben a képlet ugyan az maradt, mind két csapat beton biztos védelemmel próbálkozott túlélni kapott gól nélkül a mérkőzést, mely igazság szerint egyiküknek sem lett volna jó. A 74. percben aztán a nem túl régen beállt Ghezzal begyűjtötte a második sárga lapját is (az elsőt szinte a kispadról pályára lépve szerzi egy csúnya belépő után, a másodikat pedig kezezésért kapta), mely némi reményt ébresztett az emberelőnybe kerülő szlovének előtt. Ám ennek ellenére az eddig is aktívabb afrikai gárda kezdeményezett többet.

Potyagól és megpecsételt sors

Caouchi kapus az Egyiptom elleni extázis után  óriási hibájával megpecsételi csapata sorsát, hiszen Koren gyengécske lövését benézte öt perccel a kiállítás után, s így előnyhöz juttatta a szlovéneket. A maradék 10 percben már lényegileg semmit sem jegyezhettünk fel az egyre jobban eldurvuló belépőkön kívül. Így az afrikai válogatott sorsa valószínűleg eldőlt, az európaiak pedig még reménykedhetnek a továbbjutásban.