Őrületes hajrával nyert a Loki

Őrületes hajrával nyert a Loki
Bár a nyolcvanadik percig a DVTK vezetett, a Loki kiharcolta a győzelmet a tavaszi nyitányon.

Debrecen. Felfokozott várakozás közepette, óriási hangulatban kezdődött a Soproni Liga tavaszi idénye az Oláh Gábor utcában, a szép számban kilátogató hazai szurkolók mellett a megtelt vendégszektor is impozáns látványt nyújtott. A debreceniek a győzedelmes rajt reményében léptek pályára, a borsodiak pedig ugyancsak roppant elszántan, a pontszerzés óhajával vetették magukat a küzdelembe.

Peches gól

A mérkőzés agresszív Loki-rohamokkal indult, az első percekben csupán az utolsó passzokba csúszott hibák miatt maradt érintetlen a diósgyőri háló. A DVSC szeretett volna hamar előnyhöz jutni, ehhez Coulibaly révén állt a legközelebb, akinek perdítését csak óriási bravúrral tudta védeni Malinauskas.

Az első negyedóra végén némileg alább hagyott a lendület, a DVTK rendezte sorait, de így is a Loki irányította a játékot. A Kecskemétről igazolt kameruni Yannick nem egyszer állította megoldahatatlan feladat elé a vendégek jobb oldalát, a félidő végén pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Coulibalyt, ám a csatár rácáfolt a ziccer jelzőjére: a kifutó kapusba lőtte a labdát. Sajnos, ahogyan az lenni szokott, megbosszulta magát az elherdált lehetőség és egy megpattanó Bognár-beadás Polekszics hálójába hullott. A vendégek tehát óriási lélektani előnnyel vonulhattak pihenőre.

Tíz perc, három gól

A második játékrész első felében sem sokat változott a mérkőzés arculata, a Loki sok hibával játszott, a DVTK pedig őrizte előnyét. Aztán ahogy telt az idő, úgy erősödött a hazaiak nyomása, ami a nyolcvanadik percben góllá érett: Laczkó Zsolt remek mozdulattal fejelt a bal felső sarokba. Még igazán ki sem tombolhatta magát a cívisvárosi publikum és már a bajnoknál volt az előny, Feczesin kiugrását követően Rudolf passzolt közelről a kapuba. A végén Mijadinoszki is betalált, ezzel magabiztossá téve a DVSC-TEVA sikerét. Kibrusztolt, rendkívül értékes győzelem volt ez, egy roppant harcos Diósgyőr ellen.

Mesterszemmel

Herczeg András: – A meccs nagy részében pontatlanul játszottunk, ránk nem jellemző, hogy ennyi labdát eladunk. Emiatt nem volt folyamatos a játékunk, nem tudtunk mélységből építkezni. Ráadásul több játékosunk is ideges volt és kapkodott, hiába volt két-három nagy helyzetünk, a teljesítményünk nem volt olyan, amilyet szerettünk volna. Viszont a végén a csapat óriási elánnal küzdött, az egyenlítést követően felszakadt egy gát és utána már könnyedébben és pontosabban tudtunk játszani. Gratulálok a fiúknak, egy nehéz mérkőzésen hatalmas akarattal sikerült nyerniük!

Tornyi Barnabás: – Megérdemelten nyert a Debrecen, mert nem bírtuk az utolsó tíz percet. Ami igazán szomorú ebben, hogy rögzített szituációk után kaptuk a gólokat, amit talán könnyebb lett volna elkerülni, hiszen készültünk rá. A nyolcvanadik percig jól küzdöttünk, sőt az utolsó tíz percben sem láttam különösebb problémát, de szétziláltak bennünket.

A mérkőzést élőben közveítettük. A közvetítést ide kattintva olvashatja el >>>

JEGYZŐKÖNYV

 

DVSC-TEVA – Diósgyőr 3–1 (0–1)

Debrecen, 6000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Albert)


DVSC: Polekszics – Bodnár (Dombi 46., Szakály 50.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Ramos, Yannick – Rudolf, Coulibaly (Feczesin 62.)

DVTK: Malinauskas – Bognár, Gal, Supic, Zámbó – Dobos (Menougong 56.), Vukadinovic, Lippai, Roszel (Sadjo 72.) – Bajzát, Brnovics (Somorjai 79.)

Gól: Bognár (43.), Laczkó (80.), Rudolf (83.), Mijadinoszki (90.)

Sárga lap: Dobos (23.), Vukadinovics (47.), Bognár (52.), Menougong (73.), Ramos (74.), Sadjo (89.)