Québeci tenisztorna – Babosék párosa nyerte a finálét

Budapest, Québec – A Babos Tímea, Andrea Hlavackova magyar, cseh duó nyerte a kanadai Québecben rendezett, 227 ezer dollár (57 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna párosversenyének döntőjét.

Az első helyen kiemelt európai kettős 51 perc alatt, két sima szettben győzte le vasárnap a Bianca Andreescu, Carson Branstine kanadai duót.
Ez volt a jelenlegi legjobban jegyzett magyar teniszező huszadik döntője párosban WTA-tornán, és a 13. sikere.

Babos Tímea korábban, az egyes fináléjában – ugyancsak vasárnap – három játszmában kikapott a belga Alison Van Uytvancktól.

“Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. A páros nagyon fontos volt a szingapúri világbajnokság szempontjából. Ez volt a cél, a tornagyőzelem, és teljesítettünk, nagyon örülünk neki” – nyilatkozta saját honlapján Babos.

Az egyesről elmondta, sajnálja az elveszített döntőt, de ha a hét elején elfogadta volna a fináléba jutást. Hozzátette, utólag egy kicsit mérges és szomorú, mert a kezében volt az esély.

“Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető. Nehéz és sok mérkőzésem volt, ez is nehezítette a dolgomat” – fogalmazott Babos.

Eredmények (a torna honlapjáról):

páros, döntő:
Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Andreescu, Branstine (kanadai) 6:3, 6:1

korábban:
egyes, döntő:
Van Uytvanck (belga, 7.)-Babos Tímea (3.) 5:7, 6:4, 6:1

– MTI –