Quaestor–koalíció

Debrecen – Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője kijelentette: a brókerbotrányokhoz mind a Fidesznek, mind az MSZP-nek köze van, sok visszaélés már a rendszerváltás körül elkezdődött és a kormányok ehhez asszisztáltak.

A politikus úgy vélte, hogy így létrejött a Quaestor–koalíció. Hozzátette: az MSZP idején például 17 milliárd forint állami hitelt kapott a Quaestor, a Fidesz kormány pedig szintén szorosan kapcsolódott a cég tulajdonosához, Tarsoly Csabához.

Kőszeghy arról is beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank illetékesei valószínűleg szándékosan félrenéztek akkor amikor a Quaestor fedezet nélküli kötvényeket dobott piacra. Elmondta: a Jobbik 2010-ben több mint 20 törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek arról, hogy a csaló brókerek, bankárok mozgásterét le lehessen szűkíteni. Ezeket az MSZP és a Fidesz képviselői mind leszavazták. Kőszeghy Csanád Ábel bejelentette: a Quaestor-károsultaknak jogi segítséget akarnak nyújtani, ezért perközösség létrehozásán dolgoznak.

HBN-OCs

Címkék: ,