Quaestor – Az LMP ismét vizsgálóbizottságot állítana fel a brókerbotrányok ügyében

Budapest – Az LMP ismételten felszólította a kormányoldalt pénteken, hogy járuljon hozzá a brókerbotrányokat vizsgáló Országgyűlési bizottság létrehozásához.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt parlamenti képviselője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, bíznak abban, hogy a bíróság a megfelelő büntetést szabja majd ki a többmilliárd forintos csalást elkövető Quaestor vezetőire.

Az LMP ugyanakkor azt is szeretné, ha az ügy nem állna meg itt, mert szerintük a brókerbotrányokat politikai összefonódások és a megfelelő pénzügyi felügyelet hiánya is segítette.

Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, a Quaestor esetében a biztonságosság látszatát keltette, hogy kormányzati és önkormányzati szereplők is befektettek a társaságba. Az ellenzéki politikus szerint ezért továbbra is akutális lenne felállítani egy országgyűlési vizsgálóbizottságot a brókerbotrányok hátterének tanulmányozására. Schmuck Erzsébet azt mondta, ha a kormányoldal ezt nem teszi meg, akkor az annak bizonyítéka lesz, hogy “lapít, és nem akarja a politikai összefüggések kiderítését”.

– MTI –