Quaddal és szimulátorokkal a biztonságért

Akt.:
Quaddal és szimulátorokkal a biztonságért
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Keddtől szombatig látogathatják meg az érdeklődők a Kishegyesi út elején lévő nagy parkolóban felállított mini szlalompályát, ahol érdekes szimulációkkal szemléltetik a szakemberek a közlekedést veszélyeztető tényezőket, valamint ehhez kapcsolódó elméleti képzést is tartanak.

A Magyar Autóklub évről évre megrendezett közlekedésbiztonsági programsorozata kedden Debrecenbe érkezett. Bacsó Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályvezetője a megnyitón elmondta: kiemelt feladatként kezelik az iskolások közlekedési ismereteinek fejlesztését, mert még mindig sok a baleset Hajdú-Bihar megyében. Az ősz beköszöntével a gyerekek iskolába mennek, sokan biciklivel vagy tömegközlekedési eszközzel.

ke3

Bacsó Attila kiemelte: a tudatos közlekedésre nevelés évekkel később kamatozik majd, amikor a gyerekek önállóan kerülnek közútra, és már ismerik a KRESZ szabályait. Ennek a korosztálynak az oktatása azért is fontos, mert még nem ismerik fel a vészhelyzetet, és életkori sajátosságaikból fakadóan a legvédtelenebbek és a legkiszolgáltatottabbak a gyalogosan vagy kerékpárral közlekedő diákok. A főosztályvezető felhívta a figyelmet a szülők felelősségére is, hiszen a passzív biztonsági eszközök használatát nekik kell továbbadniuk a fiatalabb generáció számára.

ke4Fotók: Derencsényi István

A megnyitón Agárdi Ferenc, a Magyar Autóklub megyei elnöke ismertette a programokat: keddtől szombatig biztonságiöv-szimulátor, bábugázolás, quad, ittas látásmódot szimuláló szemüveg és egy hatalmas kamion is várja az érdeklődőket, amelyben folyamatos balesetvédelmi elméleti képzést tartanak a szakemberek a Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában.

SZD