Putyin barátjáé lehet a Golgota?

Putyin barátjáé lehet a Golgota?
Putyin barátjáé lehet a Golgota? - © Fotó: HBN-archív
Debrecen, New York – Anyiszimov nemcsak Pákh Imrével, de az orosz elnökkel is régi ismeretséget ápol.

Bombaként robbant a hír, 10 millió dollárt, mintegy 2,7 milliárd forintot kínál egy orosz milliárdos a Munkácsy-trilógia egyik darabjáért. A cikket a hétvégén közlő országos napilap ráadásul azt is tudni vélte, ez az ajánlat kétszerese a magyar államénak. Ez utóbbi értesülést azonban cáfolta a Naplónak nyilatkozó Pákh Imre, aki leszögezte: „az állam még nem tett ajánlatot a Golgotára”.

Vaszilij Anyiszimov tavaly év végén küldött levelében 10 millió dollárt kínált a festményért. Ajánlata vasárnap jár le. Kértem, hogy hosszabbítsa meg május végéig. Egyelőre nem kaptam választ, de valószínűleg meg fogja tenni – mondta az ismert műgyűjtő lapunknak.

S, hogy miért bízik az orosz üzletember engedékenységében? Kiderült, régi ismerősök a milliárdjait ingatlanügyletekből és bányászatból szerző Anyiszimovval, aki nem mellesleg az orosz elnökhöz is igen közel áll. A milliárdos vagyonokkal támogatta Putyin egyházmegújító tevékenységét, s ő az orosz dzsúdószövetség elnöke, ami köztudottan az elnök kedvenc sportja.

A folytatásért lapozzák fel a Napló mai lapszámát!

HBN-SZ. Fabók Ágnes


Orosz emberé lehet a Golgota?
Debrecen – Már-már visszautasíthatatlan ajánlatot tett egy orosz milliárdos Pákh Imrének, a Golgota tulajdonosának: az üzletember tízmillió dollárt, azaz 2,7 milliárd forintot kínált a műgyűjtőnek a Golgotáért – Írta a blikk.hu.