Pro Urbe, Mecénás és Sajtódíj

2020.01.09. 11:38

Tegyen javaslatot ön is!

Az elismerések adományozására irányuló javaslatok beérkezésének határideje 2020. február 11.

Fotó: Matey István

A cívisváros önkormányzatának közgyűlése – a hagyományokhoz híven – április 11., a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe, Mecénás és Sajtódíjat adományoz – hívja fel a figyelmet a debrecen.hu.

A „Debrecen Város Díszpolgára” cím adható azoknak, akik egész életükben a város és lakossága érdekében példamutatóan munkálkodtak, maradandót alkottak, és ezzel hozzájárultak a város szellemi és anyagi gyarapodásához, illetve Debrecen nemzetközi hírnevét erősítették.

Adományozható díjak

„Debrecen Város Pro Urbe díja” a város érdekében kifejtett jelentős tevékenység elismeréseként adható azon természetes és jogi személynek, közösségnek, aki/amely éveken keresztül munkálkodott a helyi társadalom javára az emberi tevékenység bármely területén.

„Debrecen Város Mecénása” díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként – egyénnek és közösségnek egyaránt.

„Debrecen Város Sajtódíja” elismerés adományozható az elektronikus vagy írott sajtóban dolgozó újságírónak a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú tevékenysége elismeréseként.

Az adományozásra javaslatot tehetnek a javaslattétel időpontjában Debrecenben lakó vagy itt munkahellyel rendelkező polgárok is 2020. február 11-éig. (Önjelölés nem fogadható el érvényes javaslatként.) Arról, hogy ezen elismerések adományozására kik, milyen módon tehetnek javaslatot, a www.debrecen.hu honlapról, munkaidőben az 52/511-452-es telefonszámon, valamint a Régi Városháza portáin és az Új Városháza lift előtti portaszolgálatánál elhelyezett tájékoztatóból értesülhetnek az érdeklődők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában