Veszélyhelyzetben ők az első segítség

Akt.:
Alaki kiképzést is kaptak
Alaki kiképzést is kaptak - © Fotó: Gyönyörű Tamara
Berettyóújfalu – Az önkéntes katonai kiképzés, munka vagy akár tanulás mellett is lehetséges.

A város művelődési központjában folytatódott a kiképzése azoknak az önkénteseknek, akik tavaly úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a Magyar Honvédséghez.

Behívás idején a tartalékosok a Magyar Honvédség tényleges állományába kerülnek. Feladatuk lehet a veszély- vagy katasztrófahelyzetben történő helytállás. Így például egy katasztrófahelyzetben a felállított egység képes lesz rövid időn belül segíteni, támogatni a mentést a katonai erők megérkezéséig.

Nagy az érdeklődés

Ennek érdekében minden tartalékosnak, aki nem volt korábban katona, először kiképzési foglalkozásokon kell részt vennie azért, hogy elsajátítsa a szükséges honvédelmi alapismereteket.
Cél, hogy ne legyen olyan járás Hajdú-Bihar megyében sem, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel.

A püspökladányi járásban is megalakult az úgynevezett önkéntes területvédelmi tartalékos század. Az egységekhez bárki csatlakozhat, aki szeretne részt vállalni honvédelmi feladatokban, illetve szükség esetén kész segítséget nyújtani lakókörnyezetének.

Hajdú-Bihar megyében továbbra is nagy az érdeklődés a katonai szolgálatvállalás iránt továbbra is várják a 18-65. életévüket betöltött nőket és férfiakat – tudtuk meg.

Gyönyörű TamaraPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés