Tartalmas együttműködések

Gmina Krasnik-beliek a falunapon
Gmina Krasnik-beliek a falunapon - © Fotó: Kovács Zsolt
Biharnagybajom – A testvértelepülési kapcsolat Erasmus-programot hozott a diákoknak.

Két hazai és egy lengyelországi testvértelepülése van Biharnagybajomnak. A 400 lakosú Kisbajom és a 3 ezer 300 főt számláló Nagybajom, a két Somogy megyei település, a névazonosság alapján került kapcsolatba megyénk déli részén lévő nagyközségével. Kisbajomban többször voltak kiránduláson, nyaraláson biharnagybajomi gyerekek, akiknek látványosságot nyújtott az alfölditől eltérő táj, illetve onnan könnyen ellátogathattak a Balatonhoz is.

A csereüdültetésen túl az önkormányzatok tapasztalatcserére is elutaztak egymáshoz, továbbá ott vannak a települések egymás jeles eseményein is. Biharnagybajomnak legújabb keletű a kapcsolata a lengyelországi Gmina Krasnikkal.

A néhány évvel ezelőtt aláírt partnertelepülési együttműködésben ugyancsak szerepel az önkormányzatok közötti tapasztalatcsere, valamint a diákok csereüdültetése is. Továbbá a testvérhelységek általános iskoláinak tanulói egy román oktatási intézmény diákjaival kiegészülve részt vesznek a korosztálynak szóló Erasmus-programban. Ebben a legközelebbi „megmozdulásuk” tavasszal Romániában lesz.

KZSPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés