Olvasói levél: Játszóház született Püspökladányban

Kreatív foglalkozás a játszóházban
Kreatív foglalkozás a játszóházban - © Fotó: Magánarchívum
Püspökladány – Hosszú utat tett meg az az ötlet a fejemben, s idén decemberben végre testet öltött, és valósággá vált. Sokat görgettem, formáltam, gyúrtam, néha félretettem, aztán újra elővettem…

Szerettem volna egy játszóházat Püspökladányban. Egy olyan helyet, amely minden korosztályt megszólít, gyermeket, felnőttet egyaránt. Ahol ajtón kívül maradnak a mindennapok, mesebeli lényekké változhatunk, próbára tehetjük ügyességünket, furfangosságunkat, ahol élőhangszeres muzsika szól, ahol varázslatos alkotások kerülnek ki a kezeink közül. És ahol minden tárgy, minden lepel, minden gyapjúszál eszköze lehet a játéknak vagy az alkotásnak, és szabadon szárnyalhat a képzelet.

Három barátom szegődött mellém társul ezen az kacskaringós úton, és december 16-án végre hivatalosan is kitárhattuk a Hetedhét Ház kapuját. Fontosnak tartottuk, hogy amennyire csak lehetséges, természetes anyagokkal vegyük körül magunkat. Bútoraink, játékaink, eszközeink nagy része fából, gyapjúból, vesszőből és más természetes anyagból készült, többet közülük saját kézzel alkottunk.

Kapunyitogató hétvégénken négy korosztályt láttunk vendégül két nap alatt. A legapróbbakat „babusgatóra” vártuk, az óvodás, majd kisiskolás gyerekekkel illatos gyertyákat öntöttünk és méhviaszt mártogattunk a boszorkánykonyhánkban, de színes gyapjúval és agyaggal is dolgoztunk. Végezetül a felnőtt vendégeinkkel ékszereket nemezeltünk és színes kendőket díszítettünk.

Sok-sok ötlet van a tarsolyunkban! Közelre és távolabbra mutató tervek ezek, amiket folyamatosan formálunk, alakítunk, hogy tartalmas, izgalmas, élményekkel teli pillanatokkal ajándékozhassuk meg a hozzánk betérőket.

– Burzukné Szilágyi Edit, Püspökladány –Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés