Nyíltan a házasságról

Akt.:
Nyíltan a házasságról
© Illusztráció: AFP
Debrecen – Február 10-étől egy héten keresztül több programmal is megemlékeznek a kötelék fontosságáról.

Közel két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, mely hagyományosan minden évben Valentin-nap környékére esik, valamint a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét mára négy kontinens huszonegy országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot tizenkettedik éve rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település és közösség részvételével.

Közös randevúk

A rendezvénysorozat idei „házaspár arca” Gorove László mentőorvos és felesége, Gorove Kriszta, aki tanárként dolgozik. A programsorozat általuk választott idei mottója: „Randevú egy életen át”. A házaspár elmondta: több év házasság után jutottak arra a felismerésre, hogy öt gyermekük nevelése mellett szükségük van hetente egy estére, havonta egy napra, amit kettesben töltenek. Meglátásuk szerint ezek a mai napig megtartott „randevúk” segítették őket abban, hogy megőrizzék kapcsolatukat – adta hírül a Magyar Távirati Iroda (MTI). A Házasság Hete Szervezőbizottsága a sajtótájékoztatón kiemelte: – A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

ND


A Házasság Hetének megyei programjai

Köszöntő és előadás

– Helyszín: Attila téri Görögkatolikus Főszékesegyház, Időpont: 2019. 2. 10. 16.00

Liturgia és előadás

– Helyszín: Szent Péter és Szent Pál Főapostolok Görögkatolikus Templom, Időpont: 2019. 2. 11. 17.00

Fejlődés egy életen át

– Helyszín: Debrecen, Érseki Hivatal, Időpont: 2019. 2. 12. 18.00

Amit még tudni akarsz a szexről

– Helyszín: Debrecen, Érseki Hivatal, Időpont: 2019. 2. 13. 18.00

Játszmák egy életen át?

– Helyszín: Debrecen, Érseki Hivatal, Időpont: 2019. 2. 14. 18.00

Életünk pillanatai – Szerelmünk ízei:

– Helyszín: Debrecen, Érseki Hivatal, Időpont: 2019. 2. 15. 18.00 – Helyszín: Debrecen, Érseki Hivatal, Időpont: 2019. 2. 16. 16.00-tól és 17.00-tól

Házaspárok megáldása

– Helyszín: debreceni görögkatolikus templomok, Időpont: 2019. 2. 17. egész napos

A házasság boldoggá tesz?!

– Helyszín: Püspökladányi Baptista Gyülekezet, Dorogi Márton Művelődési Központ, Időpont: 2019. 2. 24. 10.00-tól és 15.00-tólPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés