Ne igyák meg! – Van még a mérgező pancsolt szeszből

Akt.:
Ne igyák meg! – Van még a mérgező pancsolt szeszből
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A hajdú-bihari rendőrök információi szerint feltehetőleg közel 160 üveg mérgezett ital van még ismeretlen személyeknél.

A megyei rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytat nyomozást egy 47 éves debreceni lakossal szemben a szerepi metil-alkohol mérgezés ügyében.

A megalapozott gyanú szerint N. Sándor metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis, mérgező italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozás adatai szerint feltehetőleg még 160 üveg – a gyanúsított által előállított – mérgező szeszes ital van ismeretlen személyeknél. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy akik ismert italmárkák üvegében lévő, zárjegy nélküli, „Duty Free Shop” felirattal ellátott, mérgező szeszes italt vásároltak, abból ne igyanak!

Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonytalan helyről származó, ismeretlen eredetű, a szükséges engedélyekkel nem rendelkező üzletből vagy személytől vásárolt folyadékot, szeszes italt ne fogyasszon, ezeket csak hivatalos forrásból szerezze be!

– police.hu –


Szerep - Hihetetlen, de még egy 3 éves gyerek is ivott abból a röviditalból, amit mérgező metil-alkohollal kevertek. Egy születésnapon kezdtek el inni a Hajdú-Bihar megyei községben, Szerepen, ahonnan összesen 20-an kerültek kórházba. Két felnőtt állapota súlyos, válságos, egyikük egy 18 éves nő...

A kép illusztráció
Budapest/Debrecen/Szerep - Mérgezést okozó metil-alkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel. A hajdú-bihari Szerep községből kedd estig 20 embert vittek kórházba mérgezés gyanújával. A közlemény szerint a NAV pénzügy...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés