Megvertek egy polgárőrt a püspökladányi strandpartin

Megvertek egy polgárőrt a püspökladányi strandpartin
© Illusztráció: Pixabay
Püspökladány – A Püspökladányi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen az ittas férfi ellen, aki rátámadt az egyik polgárőrre és őt ököllel a fején megütötte – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint 2018. június 16-án az esti órákban a püspökladányi strandon tanévzáró strandparti volt, a rendezvényen a városi polgárőrség 12 tagja ügyelt a rendre és a biztonságra. A polgárőrök valamennyien egyenruhában, egységes sárga mellényben voltak jelen, és mindannyian polgárőr kitűzőt viseltek. A rendezvény 2018. június 17-én hajnali 1 óra körül ért véget, ott jelen volt az erősen ittas püspökladányi férfi is, akinek két polgárőr segített, hogy a strand területét elhagyja. Miközben kísérték őt kifelé, a vádlott hangosan szidta őket.

A megyei főügyészség közlése szerint sz ittas férfi az egyik medence melletti napernyő betontartójában megbotlott, elesett és magával rántotta az őt kísérő két polgárőrt is. A vádlott miután felállt, hirtelen egy alkalommal ököllel megütötte a sértett állkapcsát. A támadást követően a sértett és polgárőr-társa a vádlottat a földre szorította és visszatartotta őt a rendőrök kiérkezéséig.

A hatályos jogszabályi rendelkezés értelmében a fenti rendezvényen a közrendet polgárőrként biztosító sértett közfeladatot ellátó személy.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – tudtuk meg a közleményből.Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés