Jó tanácsokkal látták el a ladányi diákokat

Jó tanácsokkal látták el a ladányi diákokat
© Fotó: police.hu
Püspökladány – A püspökladányi rendőrök a megelőzés érdekében látogattak el a diákokhoz.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a BSzC Karacs Ferenc Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak tartottak prevenciós előadást 2018. június 7-én.

A rendőrök a tanítási év végéhez közeledve a nyár veszélyeire hívták fel a diákok figyelmét. Az egyenruhások az interaktív előadáson beszélgettek a tanulókkal a bűnelkövetővé, illetve áldozattá válás megelőzéséről és a kábítószer fogyasztás veszélyeiről is.

Annak érdekében, hogy a nyári szünetben is biztonságosan közlekedjenek a fiatalok, a rendőrök felfrissítették a diákok közlekedési szabályokkal kapcsolatos ismereteit is.

Tanácsok a vakációra

  • A szünidőben fontos, hogy a szüleitekkel megbeszélt időpontokhoz tartsátok magatokat, mindig tudjanak arról, hogy hol vagytok.
  • Sport, játék, strandolás közben is vigyázzatok értékeitekre. Fürdőzés közben se hagyjátok őrizetlenül a holmikat, csak a legszükségesebb dolgokat vigyétek magatokkal. Szabad vizek mentén csak a kijelölt fürdőhelyen történő strandolás a biztonságos. Felhevült testtel, teli gyomorral, bódult állapotban, soha ne menjetek a vízbe. A természetes vizekben, bányatavakban, víztározókban történő fürdőzés kiszámíthatatlan következményekkel járhat!
  • A nagy melegben, hőségben a figyelem csökkenhet, ezért a közlekedésnél fokozottan ügyelni kell a szabályok betartására!
  • Figyeljetek értékeitekre! Amennyiben utcán ismeretlen személy a mobiltelefon, átadására akar rávenni benneteket, forduljatok egy felnőtthöz, bátran szólítsátok meg az egyenruhás rendőrt, kérjetek tőle segítséget.

– police.hu –Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés