Így telt a tűzoltók szerdai napja

Így telt a tűzoltók szerdai napja
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Két rosszulléthez és több tűzesethez is vonulniuk kellett. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Szerda hajnalban egy idős ember rosszul lett negyedik emeleti lakásában a debreceni István úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán át az ablakon bejutottak és a sérültet a mentőszolgálatnak átadták.

Penészleken egy kisteherautóra dőlt egy tizenkét méteres nyárfa. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kéziszerszámokkal és kézi erővel eltávolították a fát az autóról. Az eset során nem sérült meg senki.

A megyében három avar tűzhöz is riasztották a tűzoltókat. Debrecenben, az Almáskert utca végében háromszáz négyzetméteres területen lángolt a száraz gaz, ezután pedig Bocskaikertbe, a Teleki utcába is vonultak az egységek. Később a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották a Bodó utcába, ahol ezer négyzetméteren égett az avar. A hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

Nádasban keletkezett tűz tegnap délben Mikepércsen, a 47-es számú főút mellett. Öt hektáros terület lángolt, melyet a debreceni hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Debrecenben, a Hősök útján egy ember lakásában rosszul lett, ezért a tűzoltókat riasztották. A debreceni egység a lakásba az ablakon keresztül bejutott és a mentőszolgálatnak a sérültet átadta.

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze tegnap délután Debrecenben, a Szabó Kálmán utcában. A kisteherautó palackokat szállított, melyek nem sérültek meg. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a szakemberek iparbiztonsági helyszíni szemlét folytattak le. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Mikepércs - Csaknem 5 hektáron nádas égett nagy füsttel szerda déltől nagyjából 15 óráig Debrecen és Mikepércs között, a 47-es főút közelében. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a lángokat két debreceni tűzoltóautó személyzete vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltotta el. HBN [re...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés