Hajdútáncra fel!

Akt.:
Hajdútáncra fel!
© Fotó: magánarchívum
Budapest – Egyöntetűen kiáltották: „Hajdú a szívünk csücske, néptáncunk a lelkünk tükre.”

Pénteken megkezdődik a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor Döntők Döntője szériájának középdöntője, 19.30-tól a Duna Tv-n. Hajdú-Bihar megyei vonatkozása is van az estének, ugyanis a Debreceni Hajdú Táncegyüttes fog fellépni.

hajdu2Fotó: magánarchívum

A csapat már nagy erőkkel készül a megmérettetésre, valamint, ahogy a kisfilmjükben is elhangzik, szeretnék, ha titok övezné, mivel készülnek:

A bűvész sosem árulja el, mi lesz a műsorban, mi is szeretnénk ugyanezekkel a meglepetésekkel élni”

– mondták. Arról is szóltak, hogy nem szokványos környezetben készültek a pávára. – Igyekszünk a kultúrát minél szélesebb körben terjeszteni egészen a kicsiktől a hatvanéves korosztályig, tényleg mindenkinél. Nyáron Amerikában készültünk a „Pávára”, sok volt a fellépésünk, és úgy éreztük magunkat, mintha edzőtáborban lennénk – nevettek a táncosok.

hajdu1Fotó: magánarchívum

Szavazzunk!

– Az elődöntőben minimális szavazatkülönbség döntötte el, ki jut tovább, ezért szeretnénk hangsúlyozni a szavazatok fontosságát, ezen belül pedig az applikáció használatát, hiszen pontosan hússzor tudnak ránk szavazni – írják a közösségi oldalukon. Sokat jelentene a csapatnak, ha bejutnának a végső döntőbe, erőn felül próbáltak a mai estére (is). Sőt, aki egy hangos és jó kedélyű társaságban szeretné nézni a mai adást, várják szeretettel a Hajdú Táncházba.

NDPüspökladány.
HAON.HU


hirdetés