Éveken át lopta a gázt a püspökladányi asszony

Éveken át lopta a gázt a püspökladányi asszony
© Illusztráció: Pixabay
Püspökladány – Összesen két és fél millió forintos kárt okozott, lopás bűntette miatt felelhet.

A vádirat szerint a vádlott lakóhelyén számlatartozása miatt 2011. szeptember 23-án kikapcsolták a gázt.

Ezután ismeretlen személyek, 2013 májusát megelőzően, szabálytalanul felszereltek a vádlottnál egy illegálisan megszerzett mérőórát és nyomásszabályozót. A közműszolgáltatást végző cég plombáját letépték a csőről, majd a menetes végelzárót eltávolították, és felszerelték rá az ellopott nyomásszabályozót, végül üzembe helyezték a gázmérőt is.

A gázszolgáltató cég képviselői 2017. november 30-án ellenőrzést tartottak a vádlott lakóhelyén, és megállapították a gázlopást.

A vádlott a több éven keresztül történt szabálytalan gázvételezéssel közel 2,5 millió forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. Az ügyészség a tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.


A kép illusztráció
Berettyóújfalu - Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyét tárgyalja a bíróság. A 2015. és 2017. évi hencidai kutyatámadások ügyében a vádirat ismertetésével és a vádlottak vallomástételével kezdődött el a tárgyalás a berettyóújfalui bíróságon. Anya és fia elismerik a történteket, de n...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés